Magyarország, szeretlek!

Brazíliában is nagy lelkesedéssel figyelik a Magyarországról érkező híreket, melyek szerint labdarúgó válogatottunknak reális esélye van arra, hogy ott lehet a 2014-es világbajnokságon. A dél-amerikai ország nemzeti jelképe, máris példát vett az új magyar ikon – Szente Vajk – jellegzetes testtartásáról. A Brazil Labdarúgó Szövetség ígéretet tett arra, hogy sikeres magyar szereplés esetén piros, fehér, zöldbe öltöztetik a Cukorsüveg hegy tetején található szobrot, melynek árnyékából a magyar műsorvezető világgá kürtölheti: „Magyarország, szeretlek!”

A rendezvény háziasszonya, – Jakupcsek Gabi – elmondta, hogy a magyar csapat esélyei igencsak megnőttek a végső győzelemre: „A mérkőzések lefújása után ugyanis a csapatkapitányok egy hordót pörgetnek meg, amellyel kizárnák annak a lehetőségét, hogy a nyári melegben is gyakran emlegetett bunda, csontvázként ugorjon elő a szekrényből.”

Az eseményt a Nép-nemzeti Képdoboz NyZRT közvetíti. Igaz, addig az időpontig az intézmény elnevezése (többször is) változhat, mint ahogy a társasági formája is. Az esemény kabalaállata figurája – Csiszár Jenő – portálunknak elmondta: „Nagy esély van arra, hogy a nézők az otthoni készülékeken valószínűleg azt (is) fogják látni, ami a pályán történik.”

 

Kép: Wikipédia alapelemei "kicsit" átdolgozva