MOST! – 2. rész

Figyelem! A sorozat egyes epizódjai erotikus jeleneteket tartalmaznak, ezért megtekintésük csak felnőtt olvasóknak ajánlott!

Ha tetszett, kattints az ábrára és az „Egyéb blogok” között válaszd a (Lépcső)Házon kívül blogot!

A fiúk készre jelentették a vacsorát. Így a ház egy kicsit elcsendesedett, csak az evőeszközök csörömpölése hallatszott, és néhány elismerő megjegyzés a kajára. Ezt a pillanatot várta Brigi is, amikor eszébe jutott az SMS. Most alkalmasnak találta az időt, hogy kicsit elmeneküljön a tömeg elől. Elhúzódott egy csendes sarokba, és bármennyire fájdalmasnak is érezte, amit a telefon kijelzőjén látni fog, tudta, hogy el kell olvasni. Az üzenet csak ennyi volt: MOST! Könnycseppek jelentek meg a szemében bármennyire is felkészült rá. Szerencsére nem látta senki, így gyorsan beosont a fürdőszobába, és onnan már úgy lépett ki, mintha semmi nem történt volna. Intett Timinek, hogy ne kelljen neki a nagy nyilvánosság előtt elköszönnie. Más nem is vette észre a jelbeszédet a nagy zabálás közepette, csak Ádám, aki még mindig a merőkanállal a kezében ácsorgott, így éppen belátott az előszobába. Annyit vett észre, hogy a két lány egymás nyakába borult, majd Brigi leejtette a 100-as papír zsebkendő zacskóját. Mire Ádám odaért, Brigi már kívülről becsukta az ajtót. Timi felhúzta a vállát, és megcsóválta a fejét, mielőtt Ádám bármit is kérdezhetett volna. A fiú szinte feltépte az ajtót, de így is futni kellett a kertkapuig, hogy utolérje Brigit. A lány vállára tette a kezét, de érezte, hogy nem akar megfordulni, így kénytelen volt a háta közepének tartani egy rövid monológot.

-              Tudom, hogy nem voltam túl kedves, de most nem azért jöttem, hogy akár szóban, akár fizikai valójában ismét fenéken billentselek. Nagyon jó volt ez az este, nem szeretném, ha ilyen szomorúan érne véget a számodra. Félreértés ne essék, nem vezekelni jöttem, bocsánatot kérni meg nem az én műfajom. Inkább viselem a következményeket – tette hozzá suttogva. – Arról nem is beszélve, hogy igazából okom se lenne rá – szerintem.

A lány most egy kicsit oldalra fordította fejét, a lámpafényben megcsillanó könnycsepp még jobban kiemelte a furcsa gödröcskét az arcán. Persze gyorsan letörölte, de tudta, hogy a fiú ezen is el fog mosolyodni. Valahogy ezen most nem tudott haragudni, de érezte, hogy valamit mondania kell.

-              Emlékszel, hogy kaptam egy SMS-t, amikor megérkeztünk? – kérdezte rekedtes hangon.

-              Van, ami miatt nem fogom elfelejteni – vágta rá azonnal Ádám, de most tudta, hogy nem veheti nagyon viccesre a dolgot.

-              Ha érdekel, holnap szívesen megosztom veled, de most hagyj elmenni, kérlek.

-              Most nem csókollak meg, mert nem tudom, hogy az alkohol hatása lenne, vagy a tiéd, és most kivételesen szót fogadok neked. Jó éjt!

A taxi éppen lefékezett a ház előtt, és amikor a lány kiintett, Ádám megnyugvással fogadta, hogy már nem volt könnyes a szeme. Ez mindenképpen kellett ahhoz, hogy jó hangulatban érjen vissza a házba. Timi várta az ajtóban, és bár semleges hangot akart megütni, ez nem igazán sikerül.

-              Jól időzítettem a taxit?

-              Mi ez, valami összeesküvés elmélet! – csattant fel Ádám.

-              Csak semmi elmélkedés, én gyakorlatias ember vagyok, Brigiről nem is beszélve – replikázott Timi. Ennek bizonyítékául egy cetlit nyomott Ádám kezébe. Mindketten körbenéztek, de mivel a kíváncsiskodó szempárok csak messziről figyeltek, így folytatta: – Mikor Timi el akart indulni, ezt nyomta a kezembe, de kikötötte, hogy csak akkor adhatom oda, ha utána mégy. Nem néztem meg, de mivel bejött a dolog, most már tudni szeretném, hogy mi van rajta.

Ádám bólintott, és óvatosan széthajtotta a papírt, amin a következő szöveg állt. Ha nem mernéd megkérdezni Timitől a telefonszámomat… Csak egy szám volt elmosódva, nem tudni, hogy a víztől a fürdőszobában vagy a könnycseppektől. Ádám megnyugvással csúsztatta a zsebébe, miután Timi megerősítette a tippjét. Nem mert megszólalni, ezzel egy kicsit leplezve elérzékenyülését, de szorosan átölelte a mellette álló lányt, aki meg nagyon nem tiltakozott.

-              Lemaradtam valamiről? – lépett közelebb Tamás.

-              Az nem kifejezést – szólt közbe Timi – de nem is kell neked mindenről tudni!

-              Én nem tudom, miről maradtál le, de ma már nem először kell figyelmeztetni, hogy megkínáld a vendéget valamivel – hozta a formáját Ádám.

-              A fene a gusztusodat, Timire úgy látom, nem kell rábeszélni, csak akkor van baj, ha a folyadékháztartásod nincs egyensúlyban, vágott vissza Tamás.

-              Ne Timi miatt aggódj, hanem, hogy legyen még söröd a hűtőben, a többit meg ráérsz holnap is megtudni – mondta Ádám, miután egyensúlyba került a két kezében levő üveg, illetve pohár.

Mivel a nagy sürgés-forgás közepette nem igazán tűnt fel senkinek ez a kis közjáték, a továbbiakban is jól telt az este. Persze egy ilyen feltűnő jelenség – mint Brigi – hiánya többeknek is feltűnt, Timi gyorsan lehűtötte a társaságot. Összefoglalta az elmúlt hetek csalódását, így mintegy megerősítette a pletykákat, hogy Brigit otthagyta a barátja. Ettől persze egyeseknek nem feltétlenül a nyugalmi állapot ugrott be, de néhány epés megjegyzés elhangzása után sikerült témát váltani. Ennyi alkohol elfogyasztása után természetesen az italok bevételi és kiadási mennyiségének aránya került a középpontba. Miután az alkoholistáktól sikerült megszabadulni – mire is jó még egy taxis barát – volt lehetőség a napi és a heti eseményeket egy kicsit higgadtabban értékelni. Brigi miatt még volt egy kis izgalom a végén, de a közeli barátok tudták, hogy Timi segít neki, hogy rendben menjenek a dolgai.

(folyt. köv.) itt

Az írás megjelenik egy országosan ismert fórumon, a http://www.tortenetek.hu/tortenet/most-1-resz/27586 oldalon is!