Napi kikapcsol(ód)ás – eszperente helyzetekben

Akik már régebb óta olvassák az itteni „agymenéseimet”, tudhatják, hogy ennek a blognak van egy társoldala, pontosabban kettő is. Egyik a „Lépcsőház”, a másik az „Eszperente-mellesleg”. Az első gyakorlatilag az őshazája a mostaninak, a második viszont, sokáig arra várt, hogy valami, vagy valaki igazából lelket öntsön beléje. Ha minden igaz, akkor most megtört a jég. Ha nem is egyfajta isteni sugallat, hanem – ami talán még életszerűbb – egy lelkes olvasó hatására. Azzal, hogy többek számára is érdekesnek tűnjön a dolog, megpróbálom felturbózni az egyébként is speciális irányvonalat.

Legyen ez valami agyserkentő, még akkor is, ha egyesek számára inkább agyzsibbasztó hatású lesz. A tartalom ugyanis rejtvényes formában fog megjelenni. Igyekszem majd naponta megtalálni egy-egy olyan kifejezést, ami arra napra jellemző volt. Ezt próbálom meg eszperente környezetbe ültetni. Éppen ezért az aktuális írásoknak nem lesz (nagyon) árulkodó címe, csak egy száma. Így a rájuk utaló link is csak a blog főcímét foglalja magába. Az olvasó tehát csak a megfogalmazással találkozik első körben, és a „tovább” gombra kattintva láthatja majd a „megfejtést”.

Tovább fokozva a szórakozást, az olvasók természetesen kommentekben jelezhetik, hogy mennyire volt sikeres a találgatásuk. Sőt! Az igazi interaktív kapcsolatot az jelentheti, hogy kérni is lehet, mi legyen a következő (1-2) nap címszava. Akár kommentben, akár a jumbokajumboka@freemail.hu e-mail címen. Minden további magyarázkodás helyett vágjunk is bele. A feladványok tehát ide kattintva olvashatók. Jó szórakozást!