"Egy" 40. szülinap margójára

A 40. életévet sokan, sokféleképpen megélték már! Sőt, ezen a fórumon is szóltam róla egy mozi élmény kapcsán. Nyilvánvaló, hogy a mostani bejegyzés sem mentes a személyes hangvételtől. Persze élőben mégiscsak más a megközelítés, mint a filmes összefüggések kapcsán. Ilyenkor az érintett összehívja a barátait, ismerőseit, kollégáit a világból, de legalábbis Európából. S ha valamikor, akkor igazán kitesz magáért. Na jó, ez számunkra természetes, hiszen nem véletlenül hangoztatjuk, hogy ISMERJÜK! Előkészül, játékot szervez, főz, aggódik és a végen természetesen minden – jól – sikerül! Így a köszön(t)és ezekért is jár, na meg persze sok minden másért.

Jöjjön maga a köszöntő, amiért ez a bejegyzés egyáltalán megszületett. Az eseményhez hűen természetesen két nyelven. (Ezúton is köszönet a fordítónak!) A bulvártól való – szokásos – távolságtartás miatt nevek nélkül.

 

Kedves …….!

A legtöbb ember eléri a 40 éves kort. Igen, a nők is. Még akkor is igaz ez, ha a nők 35-től elkezdenek visszafelé számolni. Ennek újabb bizonyítékát láthatjuk a mai napon is. Ezt a kort a legtöbben mégis igyekeznek eltitkolni. Hogyan? Úgy, hogy idehívnak egy csomó embert. De miért? Azért, hogy együtt felejtsenek? Persze, hiszen ennyi embernek gyorsabban és könnyebben megy. Mindenki csak egy kicsit felejt, ezt összeadjuk, és minden el van felejtve. Nem, nem! Csak az évek számát kell elfelejteni. Mindent, ami ez idő alatt történt, azt büszkén kell emlegetni. Máris láthatjuk, hogy mennyi minden történt 20 év alatt. Ez pedig bizonyíték arra, hogy a nőknek milyen sok energiájuk van. Hiszen másokkal ennyi minden 40 év alatt történik.

Mi, akik most itt vagyunk, nem azért jöttünk, hogy felejtsünk. Hanem azért, mert örülünk annak, hogy ismerünk. Nekünk fontosak azok a dolgok, amik az elmúlt években történtek. Az idő nem számít. Csak az a lényeg, hogy boldog legyél. Ennek szeretnénk továbbra is részesei lenni. Ha tudunk, teszünk is érte. De ha nem, akkor is szeretnénk tudni róla, hogy minden rendben van veled.

Boldog szülinapot!

Liebe ……!

Die meisten Menschen werden 40 Jahre alt. Ja, auch die Frauen. Dies gilt selbst dann, wenn die Frau ab 35 anfängt rückwärts zu zählen. Als weiterer Beweis dient der heutige Tag.

Dieses Alter versuchen die meisten Menschen zu verbergen. Wie? Indem Sie viele Menschen einladen. Warum? Damit sie zusammen vergessen? Natürlich, so viele Menschen vergessen schneller und leichter. Jeder vergisst nur ein bisschen, addiert man das zusammen, ist alles vergessen. Nein, nein! Nur die Jahre dürfen vergessen werden. Alles was in dieser Zeit geschehen ist, muss voller Stolz erzählt werden. Schon können wir sehen was in 20 Jahren passiert ist. Dies beweist wie viel Energie die Frauen haben, denn so vieles passiert mit anderen Menschen in 40 Jahren.

Wir, sind nicht gekommen um zu vergessen. Wir sind froh, dass wir Dich kennen. Uns sind die Dinge die in den vergangenen Jahren passiert sind, wichtig. Die Zeit zählt nicht. Wichtig ist, dass Du glücklich bist. An Deinem Glück wollen wir uns weiterhin beteiligen.

Wenn es geht, tun wir etwas dafür. Wenn nicht, wollen wir trotzdem wissen wie es Dir geht.

Alles Gute zum Geburtstag.