Újévi malacságok

Tudom, volt már BÚÉK-os írásom, és bevallom nekem is gyorsan teleszalad a …-m a „bújékolással”, de ez még úgy kikívánkozott, amikor a hétfői ebéd közben szóba került, hogy mi van a tányéron.

Gondoltátok volna, hogy a malac az egyik legellentmondásosabb állat a világon? Önmaga számára biztosan. Hiszen annyira "szerencsés", (az újévi jelzővel kiegészítve) hogy ha minden jól megy, akkor akár a sütőben is végezheti – még jobb esetben – citromkarikával a szájában. Szép kilátások a jövőre nézve az biztos. Legalább azt megélhetné, hogy egyszer ráfoghassák: részeg disznó! Bár manapság már ez sem egy értékmérő, hiszen az emberek esetében sem kell ezzel megvárni a felnőtt kort.

Na, de ne legyen ennyire telhetetlen ő-röfögősége, hagyja csak meg ezt a lehetőséget valamelyik fajtársának, ezzel is biztatóbb kilátásokat ígérve a sertéságazat hazai fellendítésének. Ezzel együtt az újévben még több „disznóságot” elkövethetünk! – persze csakis jó értelemben véve. Pl. a jól megérdemelt disznótoros ebéd után érdemes egy kicsit hanyatt dőlni, és elgondolkodni azon, hogy milyen jókívánságokkal bombázzuk ismerőseinket. Ennek eszközeként használjuk fel az elektronikusan igénybe vehető lehetőségeinket, és a hasunk után töltsük meg az üzenő falunkat is! BÚÉK.