„Rövid” kerékpárút

 

Ez egy rövid írás lesz. Utalva arra, hogy az élet is rövid. Bár egyesek csak most fogják megkurtítani a sajátjukat. Elsősorban olyanok, akik most azt kiabálják: Halleluja! Ők azok, akiknek már mindegy. Most még ugyan nem értik, félek, hogy már nem is fog tudatosulni bennük. Nem lesz rá idejük, hogy elemezzék.

A legújabb intézkedés szerint ugyanis a kerékpárosok már a főutakon is közlekedhetnek (bizonyos mértékű) alkoholos befolyásoltság esetén. A KRESZ legújabb módosítása szerint, ha a kerékpáros a jármű biztonságos vezetésére képes állapotban van, akkor lehet a szervezetében alkohol. Tudom-tudom, a jogszabály részletesen leírja a levegő illetve a vér „szesz”- tartalmának mértékét. De kérdezem én – JÓZAN paraszti ésszel – a reggeli feles(ek), fröccsök után ki a jó túró fogja ezt magának elemezni? Úgyis belefér még egy.

Egy rövid… Reggeli előtt, után, legrosszabb esetben nélküle, – aztán hajts! Gyakorlatilag az életedért. Állítólag nem leszel veszélyes a „köz” számára, csak magadra. De megint csak kérdezem, – még mindig JÓZAN ésszel – nem mellesleg autót vezetve, a mentőt (tűzoltót, rendőrt) nem a „köz”-ösből fizetjük? Annak tudata, hogy valaki elüt egy alkoholos befolyásoltságát rosszul felmérő „kerékpárost”, és ez egy életen át végigkíséri… Ja, hogy ez is magánügy. Nem szeretnék más magánügyeibe avatkozni. Sőt ilyen téren a magaméba sem…

Megint egy probléma, amit a közpénzből fizetett jogszabályalkotók, és az ezt betartatni hivatottak nem tudtak megoldani a törvény erejével. „Oldják” meg az autósok a lökhárítójuk erejével!