Kerekecske gombocska

Az adventi készülődés kapcsán a bevásárlóközpontok különösen sok örömöt hozhatnak az ünnepre való hangolódás közben. Idén még biztosan, hiszen már nincs idő bezárni őket. Ilyenkor megszűnik a válságérzet, beérik a rezsicsökkentés hatása, magyarul: megnyílnak a pénztárcák. De, hogy ne kelljen senkiében sem nyúlkálni, hagy osszak meg mindenkivel, egy akár emberinek is mondható történetet.

Bizonyára léptetek már egy pláza hosszú folyosójára új, hogy mindenféle „ügynökök” különféle hatásvadász elemekkel próbáltak benneteket megszólítani. Borítékokat nyújtogatnak, hogy húzzál egyet. Ilyenkor jön, hogy húzzál Te el, ez utoljára Rózsa Gyurinak jött be. Aztán van az, hogy parfümökkel fújnak le, – jobb esetben csak a kezedet – vagy kávékeverővel különféle krémeket kennek rád.

De ebben az „üzletben” is van újdonság. A minap egy kedves hölgy pattant elém. Valami sablonos mondatot motyogott az örömteli találkozásról, majd a kezét nyújtotta, hogy ismerkedjünk meg – de a bemutatkozás már elmaradt. Én ugyanis a nyitott tenyerébe a mutatóujjammal kis köröcskéket kezdtem rajzolni. Szerintem nem ismerte a mondókát – ugyanis felsikkantott:

- Jaj, mit csinál! – majd csendben félreugrott.

Mikor visszafelé jöttem, már rám se nézett. Persze, hiszen nem ismerkedtünk meg. Na, nesze neked szeretet, meg békés karácsonyi készülődés.