Képrejtvény 1. – A feladat

Lassan már ferde szemmel néznek azokra, akik a televízió (h)őskorára merészelnek emlékezni. Én sem szeretem a vaskalapos módon megközelítő nosztalgiákat, de a szeretetre méltó pillanatok azért jó érzéssel töltenek el. Itt sem megyünk vissza egészen a kezdetekig, de azért még nem kell leírni, hogy melyik TV-társaság, vagy melyik csatorna tűzte műsorára a „Lehet egy kérdéssel több?” című vetélkedő sorozatot. Egri János műsorában gyakran mutattak olyan fényképeket, amelyeken bizonyos tárgyakat kiragadtak a környezetükből. Pedig csak annyi csalafintaság volt a dologban, hogy túl közelről fényképezték őket.

A mai feladvány egy kicsit eltér a hagyományoktól. További érdekesség, hogy maga a tárgy nem is látható. Csak annak árnyéka, természetesen ez már egy kicsit megkurtítva. A kérdés tehát: melyik az a tárgy, ami ezt a furcsa árnyékot veti? Nyilván egy profi fotós sokkal többet is dolgozhatott volna a témával, de ennek éppen az a nagyszerűsége, hogy a „természetben” éppen így látható. Bármiféle további segítség megadása óriási segítséget jelentene, így ettől eltekintenék.

kilincs_1.JPG

Díjazás nincs, hiszen az egykori hangszórók már elfogytak, viszont mindenkinek meghagyom a sikerélményt. Jutalmul akkorát csaphat a térdére, tenyerébe vagy a levegőbe – vérmérséklet szerint – amekkorát csak akar. Jó szórakozást!