Újévi fogadalom – 100 szóban

Az ember általában nem szereti a korlátokat. A szabadságvágy mindenkiben tombol, és ezt igyekszik az írásbeli kommunikációban is megvalósítani. Ennek látszólag ellentmond a 100 szavas játékban felállított határszám. Persze, ez utóbbi mondatban benne is van a válasz, maga a „játék” szó. Játszani pedig mindenki szeret. Legalábbis remélem a karácsonyi emlékek még sokakban élnek. Még akkor is, ha felnőttes játékokat űzött gyerekzsivaj közepette. Mivel továbbra sem kenyerem a scifi vagy a fantasy világa, az ezekre való – kissé erőltetett – utalás mellett, maradok inkább az iróniánál.

Az ötletgazda ezúttal is az aranymosás:

Feladat: „Írj egy kb. 100 szavas szöveget amiben egy (vagy több) újévi fogadalomról esik szó egy scifi vagy fantasy világban.”

Akit bővebben érdekel ez a kikapcsolódási forma, vagy inkább a múltba tekintene, az kattintsa végig a linkeket, hiszen a sokszor 100 szónak már történelme van a blogon.

- Topan ój! – lépett be egy fiatalember a fogadóirodába.

- Topan ój! – viszonozta a köszönést a szerencse lánya a pult mögül. Ugyancsak visszafelé, ahogy ez már a XXI. század második felében szokássá vált.

- A Mars – Vénusz bolygóközi válogatott meccset szeretném megtenni 300 év múlva, 2:1-re, négy az egyhez.

- Nocsak, a Föld addigra már nem is „játszik”?

- Hagyja csak, a köbaköbön-unokám már 200-250 év múlva elköltözik, legalábbis      remélem.   Megfogadtam, hogy megteremtem ennek alapjait – én még munkával.

- Tegyen legalább egy meglepetéstétet a bolygónkra is!

- Miért is ne! Na, ez lesz az igazi kihívás! – hinni a Föld jövőjében.

Csak látszólag játék. De, mint mindent az életben, ezt is érdemes átgondolni…