Választás: politizálás vagy főzés

Hosszú hétvége volt, több szempontból is lehetett örülni – nyilván a kegyeletteljes megemlékezések után. Aki otthon is él/hal a cégért, most plusz egy napot „forralta” a drótot a "hivatal" és lakás között. Aki meg kihűlt az esti temetőlátogatások közepette, az a bor hőmérsékletét emelhette csaknem forráspontig. Az esti közös nevező a világháló, mégiscsak itt értesülnek a legtöbben arról, hogy melyik politikus milyen „okosságot” mondott, vagy éppen mit főzött a szomszédja. (Már ha nem jött át az illata a nyitott kiskapun.) Így már meg is találtuk a nagy ellentmondást. Ami „természetesen” szinte bicskanyitogató vitákig is vezethet. Nevezetesen, hogy ki, mit és hogyan oszt meg a „face”-n. (Fészen: a szerk.)

lecso.JPG

Bizonyára sokan olvastátok már azt a bölcs bejegyzést, hogy: „Az ebéd akkor is megfő, ha nem osztod meg a facebookon.” És valóban! Mr. „Cukrosbácsi” (Mark Zuckerberg: a szerk.) megszületése előtt is ettek az emberek (már akinek volt mit). Nem fogjátok elhinni: tollal, papírra vetették a legfinomabb ételek elkészítési módját. Még mindig sokan sírják vissza a nagyi receptje alapján sütött édességeket. Sőt többen hálát adnak, az ősi örökítési módszereknek, hogy sikerült ránk hagyományozni gyermekkorunk ízeit. Aztán megérkezett a digitális világ, és minden megváltozott. De mért baj az, hogy most nem hónapok múltán jut el egy papírfecni a szétszóródott rokonságban utca-, falu-, város-, ország, netán világszerte akár egyetlen kattintással. A végeredmény még digitalizált képpel is megerősíthető.

Nézzük a másik említett példát! Valamelyik „bölcs” vezető, vagy még inkább valamelyik szóvivőnek kikiáltott „pincsije” egyet böffent, (ebéd előtt és/vagy után) és máris teleszórják az „okossággal” a világháló minden létező szintjét. Mindegy, hogy a jelenkori vagy éppen egy letűnt rendszer „elvtársairól” beszélünk, hiszen mindegyiknek van múltja, jelene és – sajnos a legtöbbnek – jövője is lesz. Akár megosztjuk, akár nem, legfeljebb később értesülünk róla.

csetres.jpg

Tessék választani, netán alkalmazni a nekünk tetsző lehetőséget akár mindkettőt. Mindegyiket a maga idejében! Már csak azért is, mert bármelyik témára utaló képet látunk meg a monitoron, mindenképpen megindul a nyálelválasztásunk. Csak ugyebár nem mindegy, hogy milyen irányba halad a folyadék, és milyen sebességgel. Az biztos, hogy nem fordulhat elő: Se köpni, se nyelni…

Képek:

  1. Saját! Készül a kolbászos lecsó!
  2. Saját! Eltakarítottam magam után.
        (Ellentétben a politikusokkal, nem a szőnyeg alá söpörve.)
  3. Politikusról nem készült kép. Mindenki keresse meg a „kedvencét!”