Ülj meg a tojásaidon!

Fenemód furcsa, hogy a nyúlhoz kapcsolható ünnepet egy a szárnyasok által meghonosított „szokás”-al kell felvezetni. Cserébe: lehet, hogy kevesebb lesz a részeg disznó!

Az, hogy mennyire hangzik még hitelesen Győrfi Pál vagy Müller Cecília szájából az otthonmaradásra való felszólítás, már én sem tudom. Nehéz ilyet kijelenteni, de ami tény az tény: A közszolgálati rádió lazább verzióját (Petőfi) sem lehet 1-1 óránál tovább hallgatni, mert az ember beleőrül a sablonok szajkózásába. Aki megértette, hogy maradjon a „se@@én” annak már nem kell állandóan hangoztatni. Akinél meg még mindig nem tudatosodott, annál ezután sem fog, bármennyire is vonzó az ágya, a „lakótársa” a plüss nyuszija, vagy akármije a négy fal között.

husvet2020_4.jpg

Emlékeznek még Hajdú János egykori „a HÉT” főszerkesztő-műsorvezető szájából elhangzott klasszikussá vált mondatára? Az adás végén tiszteletteljesen meghajolt – ahogy szokásává vált, – majd így szólt: Ez volt „a HÉT” és most kérem a férfiakat, hogy még a tízedik szépasszonyhoz is józanul térjenek be!

Arról már nem szólt a fáma, hogy hogyan távozzanak. Főleg, ha az utolsó „páciens” szerepkörében „tetszeleghetett”. Volt egy nap a pasik életében, amikor legálisan mehettek el otthonról azzal a céllal, hogy -höz mennek. Ráadásul többhöz is. Persze ez azért valahol védelem is volt a „házisárkány” oldaláról nézve. Azt a kevés energiát, ami otthonról maradt csak nem tudja 8-10 felé (még használhatóan) elosztani. Egy biztos: idén minden másképp lesz. Hogy hogyan, ezt megjósolni… na, az lenne az igazi polémia. Mert a „nostradamusi” leírásokat "megidézők" is mindig csak utólag tudnak valami okosságot belemagyarázni egy könnyen félreérthető (vagy inkább szabadon értelmezhető) szövegkörnyezetbe.

 husvet2020_3.jpg

Sokan már második „Ratkó-korszakot” vizionálnak. Persze azért Annát (Ratkó Anna egykori népjóléti miniszter – a szerk.) és Cecíliát – néhány szempontból kivételt képezve – nem igazén lehet egy lapon említeni. Az viszont igaz, hogy az országra ráférne egy kis vérfrissítés. Hogy milyen áron, és milyen körülmények között az – a válságtól függetlenül is – erősen véleményes. Az pedig egyenesen balga dolog lenne, hogy a húsvéti nyuszikánk szaporaságával éppen most kezdenénk példálózni. A jelenlegi hírek ugyanis elsősorban arról szólnak, hogy mennyi embert veszítünk naponta. De reméljük, fordul a kocka – akár a tojással együtt!

üdv: Jumbóka a #Fejszelep, és a #BloggerKépző ajánlásával.

Kép: A reggelim felturbózva és a Vidám oldal segítségével