Ajánlom a könyvajánlót

Most egy könyvajánló magazint teszek a kirakatba, persze nem minden hátsó szándék nélkül. Akik hátulról kezdik az olvasást, – mint nagyanyáink "anno" a Szabad Földet – egy kis meglepetésben részesülnek. Annyit súgok, hogy még az én gondolatvilágomba is belelátnak.

Na, de mit jelent az, hogy egy könyvajánlót is „ajánlani” kell? Valójában a magazin – melynek kiadója az e-könyvbolt – azért több, mint egy könyvgyűjtő pont. Inkább egy kis irodalmi műhely, ahol amatőrökkel, kezdőkkel, és már kiforrott kortárs írókkal is lehet találkozni. Mindemellett pályázatok és már érdekességek is az elektronikus lapokra kerülnek.

e_magazin2.JPG

A COVOD-19 válság „hivatalos” része alatt is kevesebbet olvastak az emberek. Nem csak könyvet, hanem netes híreket, blogokat is. Az okokra persze nem könnyű magyarázatot találni. De, hogy a könyvpiacon is egyre nagyobb teret hódit az e-book, újabb bizonyítéka annak, hogy a könyv nem csupán nyomtatott papírköteg.

A magazin – ahol az „Igazi home officista” című novella is olvasható – letölthető a Fejszelep blog hivatalos facebook oldaláról is.Keressétek az alábbi bejegyzést!:

e_magazin.JPG

Senki ne mondja, hogy a beszédünk nem alkalmazkodott az elektronikus világhoz. Csak most már nem azt mondjuk, hogy lapozzunk előre-hátra, hanem hogy görgessünk le vagy fel. Ettől persze a betűk sorrendje, vagy a tartalmi mondanivaló nem változott. De ha olvasni, tanulni akarunk, az információt ugyanúgy be kell vinni a fejünkbe. Csak most nem „betűk vagy írásjelek”, hanem „karakterek” formájában. A mennyiség nem mindig mérvadó. A minőség meg eddig sem az adathordozótól függött. Egy író, egy tudós vagy egy szakértő neve mindig is hiteles volt. Oké, hogy most is meghatározó egy számítógép vagy telefon gyártója, de ez csak „egyes társaságokban határoz meg rangot”, (na, az a társaság olyan is) hogy mennyibe került az a kütyü amiből kiolvasod a számodra hasznos bölcsességeket.

A tudást és az információt tehát továbbra sem az álommanó tölti be tölcsérrel a fejünkbe éjjelente. A kultúráról nem is beszélve. Tehát: olvasni, olvasni, olvasni!

Kép: E-magazin

üdv: Jumbóka a #Fejszelep, ajánlásával