A virágok már nyílnak, hiszen tavasz van

Bajban vannak akik „sablontár”-ból dolgoznak. Az idén már nem túl hiteles az állapotot „rendkívüli”-ként leírni. A tavalyi Húsvétot ismerve – ami a lényeget illeti – nem sokat változott a helyzet. Ilyenkor jön elő az igazi kreativitás.

Könnyű lenne azt mondani, hogy nem gondolunk a „háttérre”, de valljuk be őszintén ez nem igazán életszerű. Akár otthon vagyunk, akár kihasználjuk a szabályok adta kivételek lehetőségeit, lépten-nyomon emlékeztet valami a korlátozásokra. Így nincs más hátra, azt kell tenni, amit szabad!

husveti_virag_2021_2.jpg

Hiába a tavalyi ígéretek – több jeles nappal is összefüggésbe hozva – ma már tudjuk, hogy ezek a "jóslás" kategóriába tartoztak. Erre az sem mentség, hogy nem volt tisztában senki a helyzet komolyságával. Az volt a vezető elv, hogy „most tegyünk azért, hogy jövőre minden más legyen”. Nagyon úgy néz ki, hogy idén se veheti át senki az idő urai szerepet. De a sárdobálás sem megoldás, hiszen ezzel sem menthető a helyzet!

Az ünnepi reggelit például sosem tudjuk kihagyni. Igaz, a „normális” helyzetben általában célirányos volt az étkezés helyszínének kiválasztása. Így most „csak” a saját konyhánk jutott. Szerencse ebben, hogy ezt is nagyon szeretjük. Most örülünk csak igazán, hogy nem lőttük el tavaly, a tányérra szánt alkotások teljes tárházát. Így az idénre is jutott egy kis virág a „hűtőkertészet”-ből. Külön színt visz a történetbe, ha van a családban egy „kiskorú”, mert jól esik látni rajta az őszinte mosolyt ébredés után.

Én is tudom, hogy ezek a napok nem mindenki számára nyújtanak feltétlenül vidám perceket. De aki teheti, fordítson hátat egy kicsit a szürke hétköznapoknak, és kapcsolódjon ki. Kellemes Húsvéti Ünnepeket! 

Kép: Saját

üdv: Jumbóka a #Fejszelep, és a #BloggerKépző ajánlásával