Sportcsatornák – velünk vagy ellenünk

Itt az idénykezdet minden nemzet futball-bajnokságában. Új célok, új remények, remélhetőleg jó meccsek. Már amennyit látunk belőlük.

Minden bizonnyal sokan vagyunk, akiknek a magyar foci nehezen éri el az ingerküszöbét, (legalábbis klubszinten) ezért szívesen kacsintgatunk a külföldi pontvadászatok felé. Igen ám, de nem csak a labda után kapkodjuk a fejünket, hanem a különféle TV-csatornák felé is.

Persze-persze, mindenkinek más-más bajnokság a kedvence, kevesen vannak olyanok, akik (ha ló nincs szamár is jó alapon) minden labdára vetődnek, csak guruljon. Persze hogy ez a mai megközelítés az én sajátos nézőpontomat tükrözi. De az én pénzemért az én TV-men, hagy bámuljam már azt, amit én szeretnék.

keringo_csatorna_logok2.jpg

Hagy kezdjem a legnagyobb „szívfájdalmammal”, a Bundesliga a SPORT TV-ről az Arénába (mármint az Aréna TV-be” távozott.) Ez pedig nincs benne abban családi programban, amelyikben „érintett” vagyok. Így a legtöbb magyar futballistát foglalkoztató közeg tulajdonképpen mostohagyerek lett. Ami most különösen aktuális, hiszen a fiainkat foglalkoztató csapatok igencsak jól szerepeltek az elmúlt fordulóban. Nem véletlen állítottam korábban Szoboszlait a sarokba!) Mondjuk a Herta „konfekció felsőjét” (magyarul: zakóját) jobb is, hogy nem láttuk. (Pedig Dárdai Palinak nagyon szurkolok!) Én tudom, térjek meg valami „szuper-családhoz”, csak hát ahhoz anyagilag is hozzá kellene járulni. Bár, lehet, hogy megérné, hiszen annak meg a „keresztapja” mégiscsak a „Lölő”!

Picit úgy érzem, hogy a SPORT TV is valahogy a történetben a fekete bárány. De valamiért nem tüntetnek ellene. (Legalábbis nem látványosan.) Anno közvetítették a magyar bajnokikat, aztán „einstand”-olta a közmédia. Így történt a válogatott meccsekkel is. (Még akkor is, ha időnként ott vannak valamiféle választási sorrendek.) Aztán ott volt a spanyol bajnokság. Egyértelmű, hogy a legnagyobb húzóember Messi volt. Az átkerült a Spílerre. Ez a lépés annyira nem fájt, mert ez is csomagon belül maradt. De mostani német „vándorlásnál” mondtam egy-két cifrát.

Vannak még további érdekességek. A Sport TV most megkapta a „tutit”, odaért hozzájuk az olasz foci. Tulajdonképpen örülni is lehetett volna. Hiszen C. Ronaldo közel 3 éve került a Juventushoz. (Félreértés ne essék, nem vagyok egy CR7-fun, de azt azért elismerem, hogy korunk egyik meghatározó játékosa.) Erre mi történt? Kiszállt az olasz fociból. Pedig a „csizmás” küzdelmeket másért nem nagyon fogom nézni. Öröm az ürömben, hogy a Premier Ligát (amit eddig nem igazán kísértem figyelemmel) adja a Spiler, így majd időnként rápillantok, mit művel a „bájgúnár”.

Persze van nagy ügyeskedő is! Hiába, aki közel van a tűzhöz...! Piqué (cége) megvette Spanyolországban a francia bajnokság közvetítési jogát. Értem én, hogy barátság, meg kapcsolatok. De azért ez mindennek (is) a bizonyítéka. A pénzről szól, nem is kevésről!

Oké, nálunk a rózsaszín (na, jó magenta) csoportban, csak a kis emberek „kis” pénze forog. Na de ezek is összefutnak valahol. Csak nem biztos, hogy együtt sírunk, együtt nevetünk. GÓL!

Kép: a Pixabay segítségével készült, speciális montázstechnikával

üdv: Jumbóka a #Fejszelep, és a #BloggerKépző ajánlásával