Le kell menni kutyába

Szinte soha nem foglalkozom direktben a politikával, így most sem teszem ezt, legalábbis nem szó szerint. Mondjuk a kutyapártot felemlegetve nehéz is bármit komolyan mondani.

Mindig is későn érő típus voltam, így a ’80-as évek elején (középiskolás koromban) még nem nagyon értettem a következő idézetet.

Hobo: Le kell menni kutyába!
Légy a kutyák királya!
Ne királyok kutyája!

ketfarku_kutya.jpg

Ha már a komolyságot említettem. Lehet, hogy megtört a jég. Ugyanis Kovács Gergely (kétfarkú főkutya, a párt egyik társelnöke) volt az ATV-ben Rónai Egon vendége. A műsorvezető személyének hitelessége viszont aligha kérdőjelezhető meg. Márpedig Ő azt mondta, hogy az első olyan beszélgetés a mostani, amikor a társelnök „Úr” komolyan nyilatkozik.

Mint minden politika-közeli írásnál, itt is felidézem saját magam klasszikusát. „Én azon többséghez tartozom, akik nem értenek a politikához. Viszont azon kisebbséghez, aki ezt be is meri vallani.” – Na de hatásairól, következményeiről nekem is lehet véleményem.

A téma igencsak érzékeny volt. Minden valamire való (ellenzéki) párt a programjában felemlegeti az elszámoltatást. Kovács Gergely pedig végre nyíltan kimondta, hogy ez egy hülyeség. Ugyanis az aktuális hatalom mindent olyan ügyesen bebástyázott a „megfelelő” jogszabályokkal, hogy ezt visszamenőleg már fújhatjuk. Persze (ezek egy része) ettől függetlenül lopás, csak hááááát nem tudunk vele mit kezdeni.

Az oligarchák „felfutása”, a tőke központosítása nem valami magyaros sajátosság. Mindenhol meg vannak az aktuális „Lölő”-k. De a „mienket” csak mi látjuk, és a mi szemünket bántja. Azt is tudomásul kell venni, hogy a választásokra nagyon sok (hozzám hasonló) „politikai analfabéta” megy majd el. Viszont ők is látják, hallják, tapasztalják a körülöttük levő történéseket. Talán nekik is furcsa, hogy az igazságot egy „jószágnak” kell kimondani. Persze ez a kutya már nem kopasz, sőt farokból is kettő jutott neki. (Csak vigyázni kell, nehogy kétfelé csóválja.)

Akinek sok volt a kutyázásból, nosztalgiázzanak egy kicsit a korábbi, sokkal kedvesebb történetekből. Az ebeknek igenis van lélektana, még akkor is, ha összekötjük egy kis süti lopással. De kedvenc kutyusom legfőbb erénye mégis a szabadidő kellemes eltöltése. Mert ne fedjük! Bárki is legyen hatalmon, a hétköznapokat nekünk kell megélni, és a problémáinkat megoldani. Mutassuk meg nekik, hogy sikerülni fog!

Kép: Kétfarkú

üdv: Jumbóka a #Fejszelep, és a #BloggerKépző ajánlásával