A férfiasság ékkövei a bográcsban, a női lélekkel körítve

Sok vitába belefutottam már annak kapcsán, hogy kitegyük e az ebédünket valamilyen web-es felületre. Nyilván ez sem fehér vagy fekete, főleg ha másfajta mondanivaló is meghúzódik a háttérben.

Érthető persze ez a fajta kitárulkozás egy bizonyos határig, hiszen ebben is vannak különleges helyzetek. De azt már én is túlzásnak tartom, ha vendéglátó ipari egységeket meghazudtoló módon kerülnek fel egyes családok menüsorai. Főleg, ha a kommentekkel együtt eljutnak a másnap reggeli következményekig. Mindjárt más lehet a helyzet, ha a kulináris élmény mögé betesznek valami szélesebb rétegeket foglalkoztató tartalmat.

Többször jeleztem már, hogy nem szeretnék a gasztrobloggerek babérjaira törni. Most sem, de végre én is bemutathatók egy sokak által kedvelt fotópárt, az előtte/utána témakörben. Sőt a képi „élményt” még megtoldanám a férfiúi büszkeséggel is. Nem feltétlenül a főzésre gondolok, bár kétségtelen, hogy a kerti partik „sztársága” általában javítja a pasik önképét. (A saját szemükben biztosan, de a többi részvevő előtt is, csak ők megtoldják egy kis „színpadiassággal”.)

pulykatoke.jpg

A lelkes rajongók már láthatták az első képet a következő szöveggel: Egyesek számára rosszul kezdődött a nap. De csak azért, hogy másoknak sok örömöt hozzon.

A fotót látva persze ment is a kommentáradt, hogy milyen állat, és mi lett vele, illetve, hogy mi lesz a további sorsa. Kiderült, hogy a pulykának az egyik legnemesebb része, (a heréje) és bizony a születésnapi pörkölt egyik fontos alkotóeleme.

Álljunk is meg egy pillanatra! A már emlegetett „férfiúi büszkeségnek” meg is van az első jele, még ha az állatvilágból is indultunk el. Igenis a termékenységnek nagy jelentősége van. Ebben a közegben ugyanis az érzelmek híján valaminek dominálni kell, hiszen a párválasztásnál, a faj fennmaradásánál, teret kell hogy kapjon a nagyobb, az erősebb. A másik jegy majd a következő képen látható. A baromfiudvar ugyancsak jeles képviselője hordja a fején, ez a taréj. Ha nem is erődemonstráló tényező, de mindenesetre tekintélyt parancsoló. Nagysága a korral, ezáltal a tapasztalattal mindenképpen összefügg.

tokeporkolt.jpg

Váltsunk át emberi témára. A kiválasztásnál akárki akármit mond, mindig az első inger a külső. Hiszen, amikor meglátod a pasit (de persze a nőt is) eltelik néhány másodperc vagy perc, mire olyan közel kerültök egymáshoz, hogy legyen kézfogás, puszi, vagy akár csak a köszönés. Nyilván embere válogatja, hogy hova teszi az első benyomást, de magának a pillanatnak tényszerűen van jelentősége. A „fejszerkezetnek” (ala’ taréj) nyilván a külső megjelenési formája a lényeg. Sokan azt mondják, – nyilván joggal – hogy a belső értékek a fontosak, de addig el kell jutni. Ennek sebességét viszont nem lehet kőbe vésett szabályként kezelni, mint az autókét. Sőt, bizonyos esetekben el „kell” érni az először említett „alkatrész” megismeréséig is. De itt a természet elkövetett egy furcsaságot. A pulykánál ezt a testbe rejtette. Az embernél viszont ez is egy külső jegy (a taréjhoz hasonlóan) viszont ezt ugyebár ruhával palástoljuk. Arról nem is beszélve, hogy nem ezt tartják értékmérőnek, hanem a hozzá tartozó „joystick”-ot. Hááát szerencsére ebben sem vagyunk egyformák, és ebben is általában mindenki megtalálja a párját!

Most pedig behozok egy harmadik elemet is a képbe. Még akkor is, ha az embernek ilyen nincs. Kétségtelenül belső jegy, a nagysága csak a főzésnél, illetve az előkészítésnél lényeges. De, hogy emberi oldalról is hányszor használjuk, azon már meg sem lepődünk. „Egyem a zúzádat!” – mondjuk néha ironikusan, de bizonyos helyzetekben szeretetteljesen. És ez az, ami igazán fontos. (Tehát nem a kacsa, mint ami a bográcsban volt!) A párkapcsolatokban, a családokban, egyáltalán minden téren, ahol emberek egymással szemben, vagy éppen egymás mellett állnak. Pl. ezért is lényeges, hogy legyenek ilyen kerti partik. Találkozzanak egymással sűrűbben a ritkábban látott rokonok. Ez most megvalósult, és nagyon jó volt. Természetesen a főétel, és a sok-sok kiegészítő mellett. Köszönjük minden résztvevőnek!

sajtos_taller.jpg

Tartsuk meg a jó szokásunkat sokáig! Legalább addig, amíg egyes „lelkes” állatvédők még a mai álláspontjuknál jobban át nem esnek a ló, akarom mondani a baromfiudvar másik oldalára. Még az kéne, hogy képen ábrázolt egyes intim jegyeket is el kelljen látni 18-as karikával.

Kép: Saját

üdv: Jumbóka a #Fejszelep, és a #BloggerKépző ajánlásával