Egy „elb@szott” hét margójára

Soha nem írták le még ennyiszer „legálisan” ezt a szót a médiában, mint ezen a héten. Lehet e így, illetve a tényszerűséget figyelembe véve, szabad e másképp ország-világ elé tárni a konkrétan kimondott szavakat?

Talán soha ekkora figyelem nem kísérte még a mentősök munkájának „utóhatását”, mint az elmúlt napokban. „Ó b@ssza meg!” – hagyta el ugyanis ez a kifejezés egy fiatal mentőtiszt száját, miközben elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy egy úr gyakorlatilag visszatárt az élők sorába. Egy szemtanúnak legalábbis az idézett összefüggés elhangzása volt a „legfontosabb” észrevétele az adott pillanatban. Pedig, ha tudta volna, hogy mennyi minden válthat ki hasonló indulatokat a közelmúltbéli történések során.

mentoauto.jpg

„B@ssza” meg a kormány! (Most nem sorolnám fel a tagokat, a vezérükkel együtt…)

„B@ssza” meg az ellenzék! (Már ha van ilyen – akit komolyan lehet venni…)

„B@sszák” meg az oroszok! (Bár ha a „kezdetek” óta mondogatjuk, lassan a gyerek is megszületik…)

„B@sszák” meg az ukránok! (copy – paste az előző kiegészítés)

„B@sszák” meg a kutyák! (Akárhány farkuk van, a macskákkal együtt…)

„B@sszák” meg a KATA’-t (Áthallással és anélkül…)

„B@sszák” meg a rezsicsökkentést! (Ezt még nem tudjuk, hogy ez lefelé vagy felfelé jelent valamit…)

„B@sszák” meg ezt a hőséget! (Télen meg majd a hideget…)

„B@sszák” meg a rendőrök fizetését! (… és lőn’ szaporodott…)

„B@sszák” meg a pedagógusok fizetését! (Hátha attól fog emelkedni…)

… és, hogy el ne felejtsük el a hétvégét:

„B@sszák” meg a melegek! (vagy éppen őket…)

Na de elég a trágárkodásból! Minden valamire való sajtótermék (meg valószínűleg az Alkotmány homályos olvasatú bejegyzése is) utalást tesz arra, hogy ilyen típusú szavak használata kifejezetten ellenjavallott! Az élet meg majd eldönti, hogy a legszabadabb „sajtótermék”, a blog felülete elbírja e.

DE! – mert mi már csak ilyen „bezzegország” vagyunk – mindig van kivétel. Most mindenki – igen Te is – tegye a szívére a kezét! Kinek a száját ne hagyta volna még el, a kelleténél cifrább irgum-burgum, amikor az éjszakai pisiléshez botorkálva, (ezek után most tényleg a nevén lehet nevezni a gyereket) a lábának legkisebb ujjával „finoman” megérintette az ágy lábát? Sőt, már én „coming out”-oltam korábban. (Jó, ez most egy kicsit áthallásos a pride után.) De nem is kellek ehhez én. Ajánlom a szemFÜLES járókelőnek, hogy továbbképzésként figyelje a parlamenti közvetítéseket. A „nagyoktól” biztosan szívesen venne egy kis „kommunikációs tréninget.”

Az viszont a legritkább esetben fordul elő, hogy a TISZTELETRE MÉLTÓ MENTŐS szavait minden jóérzésű magyar állampolgár egyhangúan elfogadja. Egyetlen kivételtől eltekintve.

Tudják mit, „b@sszák” meg? (Csak azért mert ilyen pozitív gondolkodású vagyok.) Köszönjük meg annak a vájt fülű honfitársunknak a feljelentését! Cselekedetével ugyanis nagymértékben hozzájárult ahhoz, hogy még nagyobb tisztelettel legyünk a mentősök munkáját illetően. A feladatuk ellátása közben ugyanis nem érdekli őket a kormány, az ellenzék, az oroszok, az ukránok, a KATA, a rezsicsökkentés, a hőség, a rendőrök vagy a tanárok fizetése. „Egyetlen” fontos szempont van, hogy az akkor és ott fekvő embertársunk életét megmentsék bármi áron. Közben b@ssza” meg a hallgatóság! – aki nem tud érdemben segíteni, az ne váljon katasztrófaturistává, és húzzon el onnan a jó büdös … „francba!” (Hogy ne mondjak csúnyábbat, bár ezt is aláhúzta a helyesírás ellenőrző, „b@ssza meg!”)

„Az érintettek meghallgatása után az orvosigazgató írásban kért elnézést „a mentés hevében elhangzott átkozódás” miatt, majd szakmai dicséretben részesítette a mentőegységet, amiért az elhúzódó újraélesztés után végül stabil állapotban vihették kórházba a beteget.”

A mentősök nem pályáznak Kazinczy-díjra, csupán azt szeretnék, hogy a magunk vagy mások által „elb@szott” világunkat megpróbálják egy élhető irányba terelni. Még akkor is, ha már-már szinte reménytelen. Így talán ők is beleférnek majd abba a szektorba, akik megérdemlik a fizetésemelést! Még akkor is, ha nem tudják, hogy ez ügyben kit és hányszor kell megb@...ni” (Na, ide már nem „mertem” többször leírni…)

Kép: Pixabay

üdv: Jumbóka a #Fejszelep, és a #BloggerKépző ajánlásával