Mindenkit elér a rezsi(m)

Nem kell nekem a saját lapjaimat kitárni, hiszen mindenkinek ott a sajátja. Játsszon csak abból!

Bár én is megkaptam az „akciós” számlákat. A villanyt is meg a gázost is. De én nem panaszkodom, viszont sokan vannak, akiknek elég gáz. főleg az utóbbi. Hagy vigasztaljam meg őket. Van rosszabb is. Ugye, hogy ez is egy kommunikációs trükk? Mármint a tálalás.

Többen kérdezhetnék, hogy akkor én mit sírok itt. Félreértés ne essék, nem az összegek miatt nyafogok. (Főleg nem a sajátom okán.) A „dicső ország-vezetőink” ismét kommunikációs trükkökkel akarják bemutatni, hogy milyen jó is nekünk. De akik ezt hajbókolva, bólogatva el is hiszik, azoknak még nem elég rossz a helyzetük. Hiszen ha a saját számlájukat megemésztve nem érzik magukat rosszul, akkor nincs baj.

penz_szamla.jpg

Igen én is tudom, nincs alternatíva másokat megválasztani. (Azzal, hogy elzavarjuk a mostaniakat, csak a saját fészekaljukat hozzuk pozícióba.) Azt senki se gondolhatja komolyan, hogy ez a „töketlen” ellenzék bármire is jutna, ha esetleg „helyzetbe” kerülne. De nem fognak, mindenki „megnyugodhat.”

Mi az újabb „trükk”? Hat-nyolcszoros emeléseket emlegetnek. Aztán ha „véletlen” csak három-négyszeres lesz, ismét lehet mutogatni az ölelkezős és kezet csókolgatós képsorokat a híradóban. Azért csak ezt, mert a más testrészek találkozását nem lehet adásba tenni. Hál’ istennek a mémekben azért ezek is megjelennek.

Kicsit furcsállottam is az energiaszolgáltatóktól kapott számlákat. Nézzétek csak meg Ti is. 2013. óta százezres nagyságrendű „megtakarítása” volt mindenkinek. De ez valahogy most eltűnt. Lehet, hogy ezt is elvitte a cica, mint a nyugdíjpénztárit… Ja, hogy az valóságos volt, ez meg virtuális…  Jól van na! Most újraindult, csak egy másik számrendszerben. Tetszenek már érteni az áruházak akcióit? Főleg, hogy most már nem csak bizonyos szezonok végén találkozhatunk ilyennel, hanem mindig. Nem a százalék, a megtakarítás vagy a nagy AKCIÓ felirat a lényeg. Azt tessék megnézni, amit a számmisztika végén a blokkra írnak. Ki tudod fizetni vagy nem? Persze, összehasonlíthatod a másik bolt árával, de ott se az árengedményt nézd! Sőt, azt se, hogy a „reklámarc” mekkora mellekkel hirdeti, hanem, hogy mi van a lap alján.

A végére még egy kis szösszenet, igazi piacos példa. Bemegyek az egyik sorba, megnézem mennyi a barack. Megkeseredett eladó odalöki: X forint. Bemegyek a másikba, a fiatal csitri mosolyogva mondja: X-20 Ft. Persze, hogy tőle veszek. Aztán, amikor egy kicsit arrébb oldalog az ember, a „kisasszony” árus odaszól a másik oldalra: Anya, fel tudsz váltani egy tízezrest?

Hát kérem szépen! Mi ez, ha nem marketing? Sőt, ehhez még nagyon iskolába sem kellett járni. Pedig úgy várta „mindenki” a kezdést. Hiszen hosszú nyári szünet is tulajdonképpen egy „hiánykeltés”. Az új rezsiszámlákat is annyira vártuk már. Mikor jön? – kérdezgettük folyamatosan. Hiszen annyit beszéltünk róla. Na, most aztán jól meg kaptátok… Apropó! A fizetés megjött már? Csak hogy legyen miből kifizetni.

Kép alapja: Pixabay

üdv: Jumbóka a #Fejszelep, és a #BloggerKépző ajánlásával