Mészáros "úr" egyszerűen tanári

Végre! Megérkeztek az adatok, kik a leggazdagabb magyarok. Azt azért eddig is sejtettük, hogy a „praktizáló” tanárok közül viszonylag kevesen lesznek a listán.

Kezdhettem volna úgy is, hogy katasztrófa történt, meg világszenzáció, de itt sokkal nagyobb a baj. Mészáros „úr” ugyanis lecsúszott a harmadik helyre. Sebaj! – csettinthetett magában, – az is dobogós hely. Tanítani való megközelítés – is lehetne. A tanárok helyzetét „elemző” csoport viszont hiába állt „fizikailag” magasabban, mégsem örülhettek felhőtlenül.

lolo_tanit.jpg

Véget ért az „uborkaszezon”, amit ilyenkor joggal nevezhetünk „káposzta szezonnak” is. Jöjjenek végre a „valódi” hírek! Én is ki tudok találni „egy tök jó” mutatót. Egy négyzetméterre eső átlagjövedelem. Látványos, sajtóba való, vitaalap. Mi kell még? Annyi mindenképpen, hogy megfelelő személyek jelenjenek meg azonos helyszínen. Így lehet hitelesen felvenni az adatokat. Egyik nap „egy” Mészáros Lőrinc, másik nap néhány aktivista. Utóbbiaknak nem a neve a fontos, hanem a mondanivalójuk. Jó-jó, a „szakmunkás” úr inkább ne szólaljon meg! Nem úgy, mint a „nemzeti szószólókhoz” (Kósa Lajos vagy Németh Szilárd) időnkét „joggal” csatlakozó Házelnök.

A nemzet gázszerelőjének megjelenését ugyanis Kövér „úr” még csak szóra sem méltatta. (Kisbetűvel kellett volna írni a nevét, de még valaki azt hinné, hogy az alkatára akartam utalni.) Bezzeg a feliratos pólósokat elég gyorsan kipateroltatta. Ez az esélyegyenlőség jegyében nem túl igazságos megítélés. Ugyanis mindkét fénykép, ha úgy tetszik jelkép. Hű tükre annak, ami ebben az országban történik.

Tükröm-tükröm, mondd meg nékem!
Mi a jó Isten folyik itt éppen?

Térjünk vissza az anyagiakra. Nem az a baj, hogy egyesek sokat keresnek! Az úton meg az arányokon azért lehet vitatkozni. Ezért is van a Parlament, hogy ütköztessék az álláspontokat, és ezek alapján megalkossák a megfelelő jogszabályokat. Munkásságuk „megfelelőségéhez” nem is férhet kétség. Hiszen a törvényeik alapján jövőre OV megint akkora fizetésemelést fog kapni, hogy „néhány” ember keresetét még csak a növekedés mértékével sem lehet összehasonlítani.

A Parlament és a szavazótábor összetételét nézve, az ellenzéknek tulajdonképpen nem sok lehetősége van az ÉLŐKÉP-eken kívül. Így mindenki azzal főz, amije van. Vagy amije még maradt, főleg így az ünnepek után.

Képek: BLIKK_1 és BLIKK_2 montázs

üdv: Jumbóka a #Fejszelep, és a #BloggerKépző ajánlásával