Egy bevásárlókocsi magányossága

Mit lehet manapság kezdeni 100 Ft-tal? Gyakorlatilag semmit. Na jó, „bérelhetük” bevásárlókocsit kb. egy órára.

Másképp is megközelíthető a fenti bevezetés. Anyagi vagy emberi „problémáról” beszélünk, ha felmerül a bemutatott élethelyzet?

bevasarlokocsi_park2.jpg

A képen látható jelenséggel nap mint nap találkozhatunk, még akkor is, ha ez már egy bónusszal „növelt” verzió. De először lássuk az alaphelyzetet. Jobb esetben, ha elmegyünk a bevásárlóközpontba, az élelmiszer osztályról egy bizonyos mértékig megtöltött „tolókocsival” jövünk ki. Egyre több helyen már „fizetni” sem kell ezekért az eszközökért. Ha meg már nem kell, miért is kellene visszatolni? – tehetik fel e kérdést a „kényelmesebbek”. Hááááát azért „kedves” érintett, mert az otthagyott „jószág” ugyan nem közelíti meg a „luxusautód” méretét, de pont akkora helyet foglal el a parkolóban. Másrészt, mert egy széllökés (vagy egyéb „jótékony” erőhatás) ugyanolyan sérülést okoz más autóján, mint a tiéden, amíg Te vagy a boltban!

Nálunk is „íratlan” szabály a cégnél, hogy 100 Ft alatt semmit sem árulunk, pedig nekünk is vannak kisebb „szir-sz@rjaink”, amelyek értéke ez alatti, de ennyiért nem éri meg még a számlára sem felírni. Nemhogy még megfogni, és „árában” értékesíteni.

Én tudom, hogy mindenki mindig siet(ne), De ha ráér a sorok között fél- vagy egy órát bolyongani, akkor miért olyan ideges a pénztárnál, ha egy ember van előtte? Arról nem is beszélve, hogy a 20-25 másodperces „kocsi-visszatolás” miért tűnik örökkévalóságnak. Ha meg csak egy dolgot vesz, – akár egy karton sör is az – mert tényleg siet, akkor nem kell kocsi! (Saját tapasztalat.)

Térjünk vissza a képre. Az alkalmazott megoldás – a kerék beakasztása a padkába„parasztos” vagy nem? (Értelemszerűen nem a traktorral közlekedőkre gondolok.) Jelentem AZ! A külső behatással való elmozdulás így is benn van a pakliban, még ha kisebb %-kal is, a parkolóhely-foglalás pedig megint csak egyértelmű!

Két kérdés tisztázása a kommentek megjelenése előtt:

  • Én toltam oda az „elrettentő” példa miatt? Nem, a kép valós élethelyzetet mutat be.
  • Visszatoltam a helyére? Igen! (Nem vagyok „hüle” – még így leírva sem, csak nem akartam az előző bejegyzés „csúnyaságát” még itt is ismételgetni!)

 

Kép: Saját

üdv: Jumbóka a #Fejszelep, és a #BloggerKépző ajánlásával