Álljatok tornasorba – IQ szerint!

Ha már a testedzés nem folytatódhat a hagyományos módon, legalább lélekben legyünk erősek. Éljen a szellemi petting! Ezzel mindenre lehet hatni.

Kétségtelen, hogy átértékelődik a testmagasság által felállított sorrend. De csak ha egy picit is belegondolunk, már ez is felvet egyfajta megkülönböztetést. Ha ezt kivetítjük a fejekre – mert máshova nem igazán lehet – akkor az eltérések inkább csak elméletben mérhetők. Abba meg bármit bele lehet magyarázni.

 

 agytorna.jpg

Éltettünk már sok mindent és sok mindenkit. Május elsejét, Rákosit, a „párt”-ot és az ifjú párt – még ha csak a svájci-magyar alatt is. De, hogy a vasalódeszkás tornatanárt is visszasírjuk még ebben a „mindenmentes” és mégis mindennel telített korszakban, aligha gondoltuk volna. Müller Kati és Bérczi István öröksége megkopott. Vagy mégse? Így válik aktuálissá? Úgyis sokan szeretik a neten nézegetni az archívumokat. Tessenek felkeresni az egykori TV-torna hőseinek „videóit”! Schmitt Pál – egykori köztársasági elnök – lányai, Gréta, Petra, Alexa még kvíz kérdésekben is szerepeltek, annyira népszerűek voltak.

Egy biztos, nagyjaink már elvégezték a házi feladatot. Hiszen fáradhatatlan agytornájuk következményeképpen bevezethetik az elméleti testnevelés órát. Végül is igazuk van. A focistáknak is van taktikai megbeszélés. Igaz, lehet, hogy utána ki kell nekik futni a pályára. Lehet, hogy meg is van a magyarázat a szombati vereségre. A mi fiaink (fejben) bent maradtak az öltözőben.

Én büszke vagyok a főnökeimre. Az íróasztalomat és az általam irányított termelő tevékenységet végző munkahelyet 25 lépcső választja el egymástól. Ezt naponta minimum 25-ször teszem meg. Igen, oda-vissza, hiszen ha egyszer felmegyek, le is kell jönni. Közben van időm feldolgozni a lent, illetve fent felhalmozott információkat.

Képezzük tovább a kanapészurkolókat, hogy átérezzék derék focistáink „nehézségeit”. Pedig ha egy nagy stadion helyett több, kisebb tornatermet építettek volna, még több átadóünnepséget lehetett volna szervezni. Sőt, itt a béketeremtés feltétele: Háború helyett több kanapéhuszárt! Éééééés már el is érkeztünk a panel proletárokhoz, akiknek agyát még inkább meg lehetne tölteni azzal, hogy megértsék a – hasonló ötleteket kidolgozó – politikusok „nehéz fizikai” munkáját. Így a „klasszikus melósok” is átérzik majd az elméleti szakemberek verejtékhullajtását, akik a végeláthatatlan „meetingeket” nem csak „szellemi pettingként” élik meg. De azért – mint a tornában – vegyetek egy nagy levegőt, mielőtt erre is reagálnátok.

"Tesin" mégiscsak volt egy mérce, mivel a magasság konkrétan centivel is kifejezhető volt. Nem utolsó sorban fizikailag látható, amivel nehéz lett volna vitatkozni. Na, de az intelligencia hányados? Nem is beszélve a mesterséges intelligenciáról… bár inkább a természetes, amiben fejlődnünk kellene. Mert, ha valami, akkor ez bizony könnyen megmutatkozik, mégis nehezen mérhető.

„Ez a kis torna ugye jól esett.
Mindenki frissebb, fiatalabb lett.
Mozgásra öt perc nem is nagy idő,
és minden este ismételhető”.

Forrás M1 archívum… Ne hisztizz, Te is ezt nézted anno… naná, mert nem volt másik csatorna.

Kép: Pixabay

Üdv: Jumbóka a #Fejszelep, és a #BloggerKépző és az #Mbbkujratöltve ajánlásával.