Kritikusok, avagy a károgók és a szurkolók

Győztek a károgók. De ez nem azt jelenti, hogy nekik van igazuk, és főleg azt nem, hogy ez így van rendben. De a magyar fociválogatott kiesett az EB-n, ez tény.

Én szurkoló vagyok! Minden fontos meccsen együtt izgultam a „jobb érzésűekkel”, sőt még a realitásérzékemet is félretettem. (Szavazást is indítottam.) Minden délután azzal búcsúztam el a kollégáimtól, hogy hajrá magyarok. Aztán másnap reggel is így köszöntöttük egymást, csak ellentétes szájgörbülettel. Az írást általában arra használom, hogy levezessem a feszültséget a munka után. Most meg azért mentem dolgozni, hogy a szerda este „izgalmait” fel-, vagy ha úgy tetszik, ledolgozzam.

2024_eb_tabella.jpg


Igen, együtt aggódtunk Varga Barnabás valóban életveszélyes sérülésénél. Együtt örültünk Csoboth Kevíííííííííín (akkor) még lélekemelő góljánál. De, mint kiderült, ez a találat csak azért emelte a lelket, hogy utána még nagyobbat puffanjon…

Tavasszal még a törökök elleni felkészülési meccsre is elmentem. Nem azért nem fizettem, mert nem tehettem volna meg. Hanem azért, mert nem adok pénz olyanra, amibe nem akarok „befektetni”. Most az MLSZ szurkolói sál megvásárlásától tekintsünk el. Jaj, most ugrik be, dehogynem fizettem, csak nem az enyémet. Hiszen „Viktorunk” is ott volt… Arról nem is beszélve, hogy van ott épp elég, sőt… (Azt meg ugye tudjuk – illetve nem tudjuk – hogy a TAO címén éppen mennyi hozzájárulást fizetünk egyébként is.) Most meg ugye látjuk, hogy bizonyos szint eléréséhez ez is kevés. De ez is a foci „szépségéhez” tartozik, hogy minden „lépcsőfokon” megállja a helyét. De ugye emlékszünk még a reklámra „Minden szinten, szinte minden.” Ja, hogy ezt nem ide írták… igaz, de a szólások már csak ilyenek. Máshol is megállják a helyüket.

Vannak még olyan „ismert szakértők”, akik le merik írni, hogy a portugálok szándékosan vesztették el a meccset Georgia ellen. Azért, hogy ne a magyarokkal kelljen játszani. Rosszabb, mint egy vicc, és már elnézést a szóhasználatért, de Ronaldoék szerintem pont „lesz@rták” ezt az elvet. Az ő pénzük – akarom mondani a továbbjutásuk – már megvan. Belefért ez is, és legalább rá tudnak pihenni a következő fordulóra. Kb. ez a helyzet az angolokkal is… Egy dolgot viszont igazoltak. Ebben a lebonyolítási rendszerbenez fontos – megtehetik. De azért, mert az első két meccsen bebiztosították a helyüket. Nekik lehetett matekozni a harmadik forduló előtt. Tetszenek érteni? Nekik elég volt két meccs! De mi még nem vagyunk akkorák, bármennyi matematikus hírességgel is rendelkezünk. Mit nekünk 80% feletti továbbjutási esély még a véghajrá előtt is! Azért szidjuk őket, hogy nem kaparták ki nekünk a gesztenyét? Azon elmélkedünk, hogy Georgia vagy Grúzia? Háááát ők is pont le… na, jó nem írom le a szót még egyszer… Vígan integettek, hiszen tovább jutottak. Sőt, vannak annyira urak, hogy nem a középső ujjukkal.

Akik már elitták a májukat, ezért ezt a szervüket „rossz”-nak nevezik, persze másfajta pénzügyi összemosódásról beszélnek. Nem feltétlenül a bundáról, ahhoz ilyenkor túl meleg van. Bár ha a fogadási csalásokat soroljuk ide, akkor mondhatjuk, hogy azok időjárásállók. De ebben sem tudtunk „partnerek” lenni, az addigi eredményeink alapján. Még belegondolni is rossz, hogy egy jobb kezdéssel, ezt is „megakadályozhattuk” volna.

A károgók… rosszabbak, mint az örök ellenzékiek. Hiszen egyenesen kívánják a rosszat. Azért „szurkolnak”. Sőt, mivel blogos környezetben vagyunk, olyanok, mint a trollok. Az egyetlen „fegyver”, ha rájuk hagyjuk, nem pediglen még a lovat is adjuk alájuk.

Látszólag nem idevágó, de reggel hallottam a „közmédiában”mert ugye úgy tájékozott az ember, ha mindenbe belehallgat… Bécs egymás után harmadszor nyerte el a VILÁG legélhetőbb városa címet. Mindez abban a „sajtótermékben” elmondva, amelyben egy vezető politikus húzta le az osztrák fővárost. Úgy, hogy az cél kell, hogy lebegjen a szemünk előtt, hogy „egyszer” majd utolérjük őket. Igen, azt a WIEN-t, amit vasúton se tudunk lassan megközelíteni. Még jó, hogy vágányzárat nem építenek… (Nem mellesleg az osztrákok csoportelsőként végeztek a franciák és a hollandok előtt.)

Ééééés ha már vasút. Jöjjenek csak a fiúk haza vonattal. Szálljanak le Tatabányán, mint anno Puskásék… Ugye, hogy még az összehasonlítás is sértő „Öcsiékre” nézve? Pedig ők még voltak valakik, sőt el is értek valamit. Mégis szégyellték magukat. Vagy talán féltek? De a maiaknak ugye nincs mitől „rettegni”, úgyis megkapják a magukét. Már le is írták a számokat… hogy mennyit. Megint a tények.

Mint ahogy az is, hogy tovább fogok szurkolni. Csak ne veszítsem el a realitásérzékemet.

Kép: INDEX

Üdv: Jumbóka a #Fejszelep, és a #BloggerKépző és az #Mbbkujratöltve ajánlásával.