Eszperete "farsangolás"

A farsang már sokakat sokféleképpen megihletett. A közelmúltban lehetőségem volt egy „civil szerveződésű” mulatságon részt venni. Úgy éreztem, hogy átlépve a klasszikus formákat, az egész „beszédet” egy új köntösbe burkolom, így egy kissé sajátos formában mondtam el a pohárköszöntőt.

Eszperente este/Kedves megjelentek!

Ezer esztendeje egy ember megleste, egy medve telente le lett fektetve. De hetek teltek el, s egyszer fel lett keltve. Szemeket egekbe meresztett, de egy nedves felleg elfedett egy kerek testet, ej, erre e medve nem bent be. E telet elfelejtette. Embereket megnevettette, de ezzel nem lett befejezve e mese. Mert telet nem temethet el egy medve.

Kellene egy este, melyen rengetegen megjelennek, eszegetnek, esetlenkednek, elfelejtenek kellemetlen eseteket, egyeseket zene mellett terelgetnek. Felkerekedtetek, s e helyre bejelentkeztetek. Ezen este nektek lett teremtve, teljen kedvetekre, persze eszeteket nem teljesen elvesztve. Legyen beletek megtelve, ehettek degeszre, de ne szellentsetek, mert ennek kellemetlen seggszelep lehelete egyeseket elkergethet.

Feneketlen testetek teljen meg szesszel. Ez lehet hegyeknek leve, esetleg kertetek nedve. De egyet ne felejtsetek el! Este kedvesetek szeretettel telve henteregne mellettetek fekve. De ezt, eszeteket vesztve nem lehet lekezelnetek. Nem szerelheted le nejedet ezzel: fejem tele szesszel, s ezen este nem telhet veled szexszel.

Meneteljen ezen este nevetve. Befejezve legyenek emberek lefektetve, s kellemesen elszenderedve. De ezen fergeteges eszme mellet, nem kell elmennetek, nevessetek, jelen este teljesedjen be emelkedett kedvetek. Ezennel befejeztem! Kezetek, s benne kelyhetek emelkedjen lelkesen.

Egs!

Az utóbbi időben mellőztem egy az eszperente megjelenéseket, de aki kíváncsi a korábbiakra, itt megtekintheti.