Mit csinál a szomszédom? – 100 szóban

Húúú, ha én azt el tudnám mondani ennyiből... Főleg, hogy halvány lövésem sincs. Pedig akkor még nem is gondoltam, hogy ez a félmondat ilyen közel áll a valósághoz.

Hányszor gondolkodott már el az ember arról, hogy mi történik a szomszéd épületben, lakásban, vagy bárhol, ahová esélye sincs, hogy bejusson, mint egyszeri halandó. Milyen titkot rejtenek azok a bizonyos falak? Nem is tudjuk, milyen jó, hogy ha nem derül fény bizonyos dolgokra.

top_secret2.jpg

Talán egy ilyen talány vezette az ötletadót a 100 szavas írási feladat kiírásakor. Ez egy olyan alkotás, amelynek valódi címe, csak a bejegyzés legvégén, az aláírás után olvasható. Még nem ér odalapozni! Pontosan azért (nem), amiért ez a feladat is létrejött. Olyan leírás szülessen, amelyből nem derül ki direktben, hogy mi is az ott lakó foglalkozása, hobbija, vagy más szabadidős tevékenysége! Utalj valamire úgy, hogy inkább csak sejtéseket indítsanak be a jelek! Persze a végére azért kiderüljön, mit rejtenek a leírás jellegű útmutatók.

Nem a szokásos vehemenciával lépett be a nagydarab ember az ajtón. Társai az épület körül álltak. Tudta, hogy elkéstek, mert az ajtó és az ablak is nyitva volt. Érezte a lőporszagot a helyiségben. De ez nem egy elsütött fegyverből származó illat volt. Azt már tudta, hogy jó helyen jár, de akkor is meg kellett találnia a helyzet kulcsát. Katonás rend volt az asztalon így nem volt nehéz dolga. Egy fénymásolt, ezer eurós bankjegy mellett a hófehér papíron egy gondosan megmunkált töltényhüvelyt talált. Mint egy ékszer, amelyet lőporral szórtak körbe. Rajta egy felirat, az egyértelmű üzenettel: A párját neked szántam – ingyen.

Mindenkinek a saját magában rejlő őszinteség mutatja meg, hogy a továbbgörgetés előtt vágja e rá a megoldást. Ha mégsem sikerül eltalálni, akkor lehet az írót is szidni. Ha meg pipa, akkor indulás a remény szelvényért a lottózóba! Én is viszem a jutalmat haza, mert a páromnak már bejött egy tippje a hétvégén. Remélem kamatoztatni is tudjuk a nyereményt!

Talán annyit segítségül, hogy a közelmúltban meglehetősen lehangolóak voltak a háttérgondolataim, legalábbis egyes írások ezt sugallták. De azért elmondhatom, hogy kösz, jól vagyok. Ha nem is fagyizok egész nap, azért most már a jó idő is azt jelzi, hogy teremtsük meg ennek is a lehetőségét. Nos meg van a tipp? Akkor görgetés ééééééés: Gratulálok! (Vagy nem, de remélem a hidegrázás azért egy kis mosolyt is csalt az arcokra.)

Kép: pixabay

üdv: Jumbóka a #Fejszelep, és a #BloggerKépző ajánlásával

Bérgyilkos a szomszédom