Viktor lő – kapufa!

Nem lehet kérdés, hogy mindenkinek, minden lehetséges eszközzel küzdeni kell a járvány megfékezése ellen. (Persze a józan ész határain belül.) Éppen ezért benne van a pakliban, hogy időnként nem mindig úgy sülnek el a dolgok, ahogy…

Mindenki nagy várakozással tekint általában a hétvégék elé. Amennyire lehet, kikapcsolódnánk a munkából, vágyunk a természetbe, vagy akár egy jó meccsre. Főleg, hogy a lehetőségét is belengették május első pihenőnapjaira, melynek értelmében az anyák napi virágokon kívül sok minden más is kinyílik.

kapufa.jpg

Az írás munkacímében a kapufa helyett még az „öngól” szó szerepelt. De én is szeretném láttatni, hogy nem feltétlenül kenyerem az általános hibakeresés. Még a fociban sem, hiszen én is szeretem. Persze csak a jó focit! Még az sem elítélendő, ha valaki még egy újabb kampányfogásként ezt is beveti az oltakozási kedv meghozása érdekében. (Nem is értem, hogy az „oltakozás” szót, miért nem ismeri még a helyesírás ellenőrző…)

Értem én a terveket, hiszen egy termelő vállalatnál dolgozom. Naponta átjár a műhelyszag, fizikailag is érzem a darabszámokat. De az embereket még mindig nem tudom kilóra mérni. Hiszen mindenki mögött érzelmek, tudat, családi háttér, na meg számtalan emberi tulajdonság áll. Nem is beszélve a hitről, amely bár nagyon mélyről jön, bizonyos esetekben, és megfelelő ráhatással módosítható. Most pedig mindenki vizsgázik, érettségi időszaktól függetlenül.

Bedobták a 4.000.000-ós darabszámot. De valahogy érezték, hogy ez csak is manipulációval jöhet össze. De már az is valami, mert csendben beismerték, a kínai vakcina nem elég „népszerű”! A Pfiserre meg ráugrottak az emberek, mint gyöngytyúk, arra a bizonyos orrváladékra. Még ez is „rendben” lenne, ha maguk a témát feldobók nem lőttek volna vissza azzal, hogy valamiféle katasztrófaelméletet vizionálnak kibertámadásnak álcázva.

„Mindegy” (is) meg lett a kvóta, irány a meccs! Ja mégsem! Mert az emberek mégsem alkottak végeláthatatlan sorokat, mint egy nappal korábban az oltópontok előtt. Még a királyi média is „óvatosan” tálalta a tényeket. „szurkolói csoportok nélkül, de nézők előtt” játszották a meccseket. Pedig tudták, hogy a Fradi már bajnokként, ráadásul utoljára lép fel a Grupamában ebben az évadban. Lehet, hogy mégsem időben indult a kampány, hiszen pár nap alatt nem lehetett lezavarni még az első oltást sem. Az ezt követő ”kártyázást” meg végképp.

Azt már tudjuk, hogy a hírcsatornákon való „udvarlás” az emberi kötelességtudatról, egymás iránti tiszteletről, felelősségteljes magatartásról csak egy „média-maszlag”. Az előző hétvége bebizonyította, hogy a szabadságvágy mindent felülírt.

A hétvégén inkább német kupameccsekre koncentráltam a TV-ben. Tisztában vagyok vele, hogy ott sincs minden rendben. Akárcsak Spanyolországban, ahol a Barcelona is „zakózott” hét közben, éppen az éllovashoz való felzárkózás kapujában. De lehet, hogy jobban tudok a játékra figyelni, ha nem annyira közvetlenül érintenek a körülmények. Főleg, amelyek a fejekben zajlanak.

Kép: pixabay

üdv: Jumbóka a #Fejszelep, és a #BloggerKépző ajánlásával