IIrgum-burgum benzinkutak 2.0

Borzasztóak ezek a töltőállomások nem? Olyanok, mint a rossz gyerekek. Hát hányszor kell ezekre rászólni?

A „benzinár” megint elérte a legutóbbi „ejnye-bejnye” szintjét. Ezt sokan valamiféle ingerküszöbként is értelmezték. De ez már annyira elcsépelt szó, inkább nem is bőszítenék fel vele senkit.

Amikor az „első” eset előfordult, azt hittem, hogy ez valami rossz vicc. Az már kérdés, hogy csak kínunkban röhögtünk rajta. De valójában tényleg komolyan gondolták. Mármint – ahogy akkor is fogalmaztam – leszóltak a pártközpontból, hogy „szíveskedjenek” már csökkenteni az üzemanyagok árát. Láss csodát! – csökkentették. Igaz, csak úgy ímmel-ámmal. Pontosabban szó szerint betartották az utasítást: Látszat intézkedésre látszatmegoldást alkalmaztak. Jó-jó, volt még egy ösztönző erő, ami egy „kicsit” tartóssá tette a folyamatot, hiszen közeledtek a választások. De, mint minden „csoda”, ez is csak 3 napig tartott. Kis fellebbezéssel, meg egyéb „huncutságokkal”, helyenként újraválasztásokkal 3 hétig elhúzva. (Utóbbiak eredménye már nyilván nem annyira fontos, hiszen ezekre már a megemelt üzemanyag árakon lehet majd elautózni.)

 

 

irmetles.jpg

Tehát… lassan ott tartunk, ahol néhány hónappal ezelőtt! Milyen „szerencse”, hogy a megoldáson sem kell gondolkodni. Megint jött a „jóságos”, és – saját családjának – baráti kormány, és megismételte a felszólítást. Még az indokolás is azonos volt! (Az nem lehetséges, hogy a szomszéd országokban olcsóbb legyen… stb.) Tehát… most sem valódi intézkedések, valódi elemzések, sem pedig igazi távolodás a világ (hangsúlyozom, nem csak Magyarország) oligarcháinak „értékrendjétől”. Még jó, hogy nem tették hozzá: „Magyarország jobban teljesít!” Mert, hogy nálunk még az üzemanyagárak is magasabbak.

A megoldás természetesen a magyar családok kezében van. Majd spórolnak! Ééééés tényleg! Hiszen a magyar családok átlagfogyasztása az uniós átlag 70%-a. Ja, hogy ez a mutató nem éppen pozitív? (Ezzel megint „valami” európai ranglista utolsó helyén állunk.) Bocs. Már megint félreértelmeztem valamit.

Kép: Pixabay montázs

Üdv: Jumbóka a #Fejszelep, és a #BloggerKépző és az #Mbbkujratöltve ajánlásával.