A mesterséges intelligencia és a szereposztó dívány

Ideális munkatárssal bővült az M1 (Duna TV) stábja, ami a jelenlegi helyzetben különösen fontos. Nincs múltja!

Micsoda mesebeli cím! Mint Ádám és Éva. Vagy (Fejős) Ádám és (Bíró) Ada. Nem is értem, miért nem Éva. Jaaaa, megvan! Így lett „adás”-képes.

Mindenek előtt egy gyors kérdés – persze csak költői. Ti honnan tudjátok, hogy mi történik az M1-en Dunán? Nem tán nézitek? Naaaaaaaaaa! Persze önmagában ez nem lenne baj. Ha nem tudnánk, hogy mindenki azt harsogja, hogy ő aztán nem… Persze olyan ez, mint amikor azt mondják, nincs is TV-jük. De pont ebben a folyamatosan megújuló virtuális világban ne tudnánk, hogy az adások megtekintéséhez a klasszikus TV-nek már semmi köze. Maga a készülék már csak egy letűnt korszak szimbóluma, persze csak bizonyos körökben. Na meg a másik oldalon a farok méregetésé, természetesen abban a tekintetben, hogy kinek van nagyobb. Nem farka, hanem TV-je!

biro_ada_mesterseges.jpg

Azért valahogy mégiscsak „vicces” hogy máshonnan, egy másik médiumból kell tájékozódni arról, hogy mi folyik a „nemzeti dobozban”. Hogy, hogy nem, most éppen egy világszenzáció! A mesterséges intelligencia megjelent egy nő képében. Persze ebben a fene nagy „gendersemlegességben” nem tudom szabad e egyáltalán ily módon megközelíteni a kérdést. (Ja, az M1-en Dunán szabad, pontosabban ott csak így szabad.) De miért pont nő? A televíziózás hőskorában igenis voltak meghatározó férfiak is, akik a hátukon vittek egész estéket. De kérdem én – megint csak költőiesen… (Ígérem, azért a „Nemzeti dal”-ig nem fogok eljutni.) Nem lehet, hogy ez is csak egy „próbababa”? Ha megbukik, mehet a levesbe, érte nem kár… Volt erre néhány példa az utóbbi időben? Még ha nagyon gonosz akarnék lenni, akár a főpolgármester-jelölt is besétálhatna ebbe a csapdába.

Közelítsük meg a dolgot egy másik oldalról. Rossznyelvek beszélik, hogy ilyen pozíciókba csak a szereposztó díványon keresztül lehetett korábban bekerülni. Itt megint a nők kerültek előtérbe. (Persze a még rosszabb nyelvek értelmezésében férfiak is voltak vízszintes helyzetben, de ez már tényleg a véglet…) Na, de mit tudna nyújtani egy kézzel megérinthetetlen test? Ez megint csak költői… Hiszen a képes tartalmak számtalan embert mozgattak már meg abban a tekintetben, hogy a látvány alapján maguknak okozzanak örömöt, ha éppen nem találtak jobb megoldást.

A műsorban elhangzott, hogy a kollegina még csak „gyerekcipőben” jár. Az adások előrehaladtával majd egyre inkább tökéletes lesz. Na de mihez képest? Egyáltalán milyen a tökéletes nő? Ha-ha-ha. Ami számodra az lenne, ahhoz mit szólna a szomszédod, barátod, vagy akárki. Főleg, hogy a mai „modern” világban az a valaki, aki mindenben megtalálja a hibát. De ha még nem is találta meg, nagyon beleássa magát a keresésbe.

Csak nem lehet, hogy itt is pénz áll a háttérben? Ááááá, hogy is gondolhatnánk ilyet, megint csak költői mivoltunkban. Ja, de, hiszen ott aztán van lóvé bőven, úgyis mondhatnák, hogy több is a kelleténél. Ééééés persze nekünk magyaroknak kell megmutatni, hogy jobbak (gyorsabban, okosabbak, szebbek) vagyunk mindenkinél a világban. Még a pénzköltésben is, főleg ha a másokét kell elverni. De azért azt tudjuk, hogy az is a mi pénzünkből megy… Persze ez a nő nem hagyja ott őket holmi pénzügyek miatt. Igaz, hova is bukhatna felfelé? Hiszen a legmagasabbra már odaért valaki, akinek szintén voltak TV-s gyökerei. De hát Magyarország leggazdagabb emberét már úgy sem tudja senki überelni. Hacsak nem egy kortalan fruska. De hát mit is kezdene vele az ember fia, főleg egy bizonyos évszám után.

Lényeg, hogy van még mit fejlődni, még jó, hogy ott van is miből. (Még szerencse, hogy a hölgy egy tudományokkal foglalkozó műsorban „dolgozik”.) Hogy egy hálószobába való berendezési tárgy hogyan alakult át az idők során, lehet, hogy ez is megérne egy misét. De annak bizonyára oka van, hogy az eddigi potenciális szereplők is elkezdték kerülni. Lehet, hogy rájöttek, ha kihűlt a helyük, gyorsan felmelegítették másokkal. Klasszikus kiöregedett bútordarab, ami ugye Bíró Adával nem fordulhat elő. Hiszen ő maga ugyan nem mondhatja meg hány éves, de az alkotói igen. Sőt, ők még azt is hogy mennyi legyen, és meddig. Egy képzeletbeli nőtől, még csak bocsánatot sem kell kérni. Miért is kellene? Mert a pasik félre… (naaaa) programoztak valamit? Majd kijavítják. A saját képükre. Ráadásul a mi pénzünkből.

Kép: mediaklikk.hu

Üdv: Jumbóka a #Fejszelep, és a #BloggerKépző és az #Mbbkujratöltve ajánlásával.