Megszavazzuk az „olcsó” üzemanyagot

Ritkán tapsolunk annak, ha valami leszálló ágban van. De a „benzin” árát nézve ez tényleg üdvözlésre ad okot! Hurrá!

Az utóbbi időben tényleg sokat foglalkoztam az üzemanyagokkal. Már csak azért is, hogy bebizonyítsam, tényleg örülök a folyamatos árcsökken(t)ésnek. Emellett már tényleg csak egy pici baj van. A kommunikációval, és az intézkedések indokolásával tényleg bizonyítékokat kapunk arra, hogy évek, évtizedek óta át vagyunk… vágva.

 

 

benzinkut_szavazas2.jpg

Az árképzésnek köze sincs a hosszú távon elénk tolt mantráknak. A brent olaj, az infláció, az orosz-ukrán háború, az izraeli vagy más közel-keleti konfliktusok, esetleg az amerikai tőkepiacok negyedéves jelentései. (Ráadásul mindezek egyszerre.) Az árváltozások egyetlen igazi oka, a kormány (vagy annak egyszemélyi vezetőjének látszólag) ok nélküli döntése. Hogy ehhez a saját vagy éppen holdudvarának valamilyen érdekeltsége kötődik, hááááát, honnan is tudhatná a vidéki…

Na, helyben vagyunk. Ugyanis, ha a „vidéki” nem tudja, akkor majd a külföldi igen! Ugyanis az üzemanyagárakat a környező országokban alkalmazott árak átlagaként kell meghatározni. Na, akkor most valami megint nem tiszta. Ők jobban értenek hozzá? Mondjuk elég szélsőséges különbségek szoktak kialakulni az ukrán meg az osztrák kutaknál, így elég „érdekes a helyzet. Jaj, jaj, jaj… az ukránokat eleve kivették a körből… Végül is ők eléggé lehúznák… Ó a francba, megint ez a lehúzás… Szóval, tényleg „jó” megoldás. Nem a mi kormányunkat szidja majd a „mezei” autós, hanem a szomszédokét. Azok meg annyira „szeretnek” bennünket, hogy biztosan igyekeznek majd a kedvünkben járni.

Persze, – jövök itt megint a „vidéki” dumával… Na, de akkor legyen „pestiesen”… Honnan fogják a kieső bevételeket pótolni? Mert ugye senki sem gondolta komolyan, hogy a „jó magyar kormány”, illetve a hozzá kötődő érdekeltségi körök majd jól érzik magukat egy kevésbé kitömött zsebbel? Talán ennyire bejött az új üzletág? Igen, a MOHU. Végül is nálunk tényleg annyi „szemetet” összefúj a szél, hogy abból is meg lehet élni. Sőt, ha már felmerült a légáramlás… Az ezzel működő erőművek kérdése is újra napirenden van, amihez tényleg csak egy közhelyes felvetés ugrik be. Most máshonnan fúj? Pfúúúúúj! De van még ötletem. A villanyautók olyan gyorsan kezdenek el terjedni, hogy a csökkenő folyékony üzemanyag fogyasztás miatt valahogy vissza kell csábítani a „klasszikusnak” mondottra a benzingőz előállítókat.

Bááár, már jelentkeznek a „huhogók, hogy nem tart ez el olyan sokáig. Mert, hogy: (na, ilyen gyorsan sem idéztem – magamtól – és még linkelnem sem kellett)

… a brent olaj, az infláció, az orosz-ukrán háború, az izraeli vagy más közel-keleti konfliktusok, esetleg az amerikai tőkepiacok negyedéves jelentései. (Ráadásul mindezek egyszerre.)

Van még egy „kártya a kezemben” de ezt már tényleg csak kínomban húzom elő. Nem lehet, hogy közelednek a választások?

Kép: Pixabay montázs

Üdv: Jumbóka a #Fejszelep, és a #BloggerKépző és az #Mbbkujratöltve ajánlásával.