Bajban vannak a kutyák

Ha valakinek problémái vannak, segítséget kér. Még akkor is, ha „büntiben” van.

Írhattam volna azt is, hogy sz@rban, csak akkor azt is hihetnék, hogy valami bajom van a Kétfarkú Kutyapárttal, pedig általában jó kapcsolatot ápolunk. Sőt van nekem is plátói „szerelmem” is a fajtájukból, de most tegyük félre az érzelmeket. Annál is inkább, mert pénzről van szó, azt meg mégiscsak jobban szereti az ember. Ja, hogy a kutyákat is…

Történt ugyanis, hogy megbüntették a Kétfarkú Kutyapártot, mert bizonyos pénzzel nem tudtak elszámolni. Ez pedig mindenképpen „problémás”. Ezzel nem is lenne baj, hiszen ha valaki „bebűnözik”, akkor azt el kell számoltatni. Csak háááááát megint az a fránya kettős mérce.

ketfarku_kakal.jpg

Sajnos kicsi, fiatal és tapasztalan pártról beszélünk, akik még nem tanultak meg „rendesen” lopni. Na meg nincs is elég „háttértámogatásuk” ehhez. Pedig volna kitől tanulni. Persze lehet, hogy az baj, hogy nem jutottak (még) be a Parlamentbe, így nem tudják, hogyan is kell ezt csinálni „szabályosan”. Az irány már „jó”, hiszen lehet, hogy arra kellett volna a pénz. (Nyilván nem a vasárnapi látogatásra gondolok, amikor meg lehet nézni a koronaékszereket.)

Tessenek csak belegondolni, hány olyan személy vagy szervezet került már a nyilvánosság elé, akik valamilyen választás után egy „kicsit” adósak maradtak. Nem csak a pénzzel, hanem… Na jó, a magyarázat az meg volt. Mikor egy családon belül is kialakulhatnak „pártok”, és papíron ellenérdekeket képviselhetnek. A valóságban meg aztán összefutnak a szálak. (Vagy bankszámlák.) Csak kérdezem, mint hétköznapi tájékozatlan ember, hogy az ilyen „kamuegyletek” elszámoltatása megtörtént?

Hallottunk már számtalan pályázatról, sőt szakértői véleményről, melyeknek terjedelme (és valóságalapja) nem volt több, mint 1-2 A/4-es oldal. Viszont formailag rendben voltak. Cím, hivatkozás valami ugyancsak ál-pályázatra, dátum, aláírás. Az ezek után „járó” sok nullával kiegészített összeg (amit ugye már – mai „modern” szokás szerint – nem illik kerekíteni, mert úgy sokkal hitelesebbnek látszik) különböző járulékát természetesen befizették. De megint kérdeznék… Ha valakinek adnak egy valag pénzt, csak úgy a semmiért, de hozzá teszik, hogy ennek egy részét azért „vissza” kell fizetni, az nem éri meg? Dehogynem, még a hülyének is! Akkor meg miről beszélünk? A választásoknál is valami ilyesmiről lehet szó. Elkészít „valami” nyomda néhány „kamuplakátot”, azt ki látja, hogy mennyi szellemi, illetve valós munka, netán termék van mögötte. (Itt kérek elnézést a nyomdáktól, na jó, attól a néhány kivételtől eltekintve.)

Remélem eddigre mindenki eljutott odáig, hogy miről is szól ez a cikk. A másikra mutogatásról (is). Bezzeg ez így, amaz meg úgy… Nevesítsem? Na, jó tessék: Bezzeg az Orbán, bezzeg a Gyurcsány… vagy vármelyik hűbéresük, ha már visszatértünk ebbe a nagy „feudalizmusba”. Szerintem ebben a kutyás történetben is az lehet, ami a párt „alapfilozófiája”. Magyarul, hogy kifordítva, de éppen bemutatják a mai magyar valóságot. Miközben megisszák az ingyen sört, és az örök életről elmélkednek?

No, és természetesen ki tenné fel az i-re a pontot? (Vagy ha úgy tetszik ki ne sz@rna egyet oda a végére?) Természetesen a kutyapárt. Ugyanis mi történik, ha valakit megbüntetnek? Közadakozásért a nyilvánossághoz fordulnak. Szíveskedjenek támogatni őket! Igen, egy olyan pénzből, amiből már mindenki lenyúlta a magáét. Ők is ezt csinálják. Közzé tettek egy felhívást, nyilván teljesen szabályosan. Célokkal, „megfelelő” összeggel, bankszámlaszámmal, határidővel. Úgy érzem nekem is eljött az a pillanat, amikor el kell veszítenem az adakozási „szüzességemet”. Az átirányított oldalon – amit innen természetesen nem lehet elérni, mert az már fizetett reklám lenne, én meg mégsem vagyok olyan… – beállított összeg mégsem annyira vállalhatatlan. Sőt az e-mail címet megadva még különféle propagandaanyagokat is kaphat, amivel ha jól végezte a dolgát, még ki is törölheti… Persze akkor is érdemes, ha nem annyira jól sikerült. Legfeljebb csak egy kis „kutyapuki” volt.

Önök is tegyenek fel egy tükröt a WC ajtajára. Így rögtön szembesülhetnek Önmagukkal, miközben elvégeztek egy jó dolgot! Ja, és persze adakozzanak. Vagy a nemes célért, vagy azért mert tetszettek az itt leírtak. Jaj, az utóbbiakért lájkolni „kell”. Ugyan már ez nem egy lájkvadász felület…

Kép: Saját, persze egy része azért „lopott”.

üdv: Jumbóka a #Fejszelep, és a #BloggerKépző és az #Mbbkujratöltve ajánlásával