Adj már egy olyan izét!

Ha az ember rákattan egy témára, még a véletlen is melléáll, hogy több helyzetkomikum is ihletet adjon. Ilyen volt a nyári kánikula, vagy akár az ügynöki tevékenység sajátos „fordulata” is. De hogy a hasonló eseményeknek még „keményebb” változata is létezik, erre példa az alábbi, valóban pikáns történet.

Állok a sorban a pénztárnál, óhatatlanul is figyelve az embereket, akik folyton fikázzák a multikat, mégsem tudnak tőlük elszakadni, napi szinten sem. A mellettem levő sorban egy „szöszi” már majdnem a pénztárhoz ér, de visszafordulva a mi sorunk felé, meglát valamit a polcon. Már nem érte el, mert a mögötte álló szorosan odaállt a kocsijával. Ő azonban rugalmas volt, odaszólt az előttem állónak:

- Adj már egy olyan izét!

Szegény srácnak halvány lila gőze nem volt, hogy mit akar a csaj, de a kezébe nyomott egy csomag óvszert.

- De hülye vagy! – vetette oda, majd rákvörösen visszafordult. De olyan lendülettel, hogy majdnem elszaladt fizetés nélkül. A pénztáros nem értette, hogy mi történik, csak azt látta, hogy a vevő nagyon idegesen keresi a pénztárcáját.

A mi pénztárosunk meg majd leesett a székről a röhögéstől. Persze az előttem levőtől is megkérdezte, hogy nem akarja e megvenni a csomagot, egyfajta elő karácsonyi ajándékként. De nem kellett neki, gondolom másfajta élvezetekre vágyott.