Zacskómentes „világ”-nap

Nem klasszikus felnőtt tartalom, de egyes szavak, mondatok lehet, hogy kiverik a biztosítékot…

Július harmadikán – a zacskómentes világnapon – automatikusan a nylonokra, tasakokra vagy egyéb csomagolóanyagokra, illetve más műanyagipari termékekre gondolunk, amelyek „nyíltan beburkolják” a hétköznapjainkat. Pedig „akad” itt más is, bár ritkán kerül a látószögünkbe – szerencsére.

A „szerencse” persze nem éppen hálás megfogalmazás, hiszen a „nyeremény” nem abban van, hogy nem beszélünk róla, hanem, hogy nem túl gyakori jelenség. De aki már átélte a helyzet komolyságát, annak egy örökkévalóság. Függetlenül attól, hogy milyen módon vesztette el valaki a zacsiját, biztosak lehetünk benne, hogy maradandó és igen fájdalmas „élménye” lehetett a férfinak. (Remélem a „gendersemlegesség” jegyében nem ér majd támadás, hogy így nevén neveztem a „célközönséget”.)

 nyissz3.jpg

A körülmények meglehetősen változatosak lehetnek, de a legnagyobb felháborodást nyilvánvalóan valamiféle bűncselekmény válthatja ki. De hogy vetemedhet valaki egy olyan tettre, hogy megtámad egy ilyen „alkatrészt”? Belegondol abba, hogy olyasvalamibe „szól bele”, ami valamilyen szinten az ő „keletkezésében” is közrejátszott?

Nagyon szomorú, és másképp gondolunk arra, ha valakinek egészségügyi okokból kell megválnia ezen speciális erszénytől. Olyan szempontból mégis „hálás” dolog, hogy ezt a „hiányosságot” nem kell feltétlenül a kirakatba tenni. Akivel egyébként is intim vagy legalábbis bizalmi viszonyba került, (esetleg kerülhetne) azzal úgyis meg kell oldani a kommunikációt ebben a témában.

A bulvár-témában „jártasoknak” óhatatlanul felmerül Jáksó Laci esete a csatornafedéllel. No persze, hogy ez hogyan jött le a pletykaoldalakon, és mi köze a valósághoz, az meglehetősen homályos. Mint ahogy az is, hogy valójában mely biológiai részek hogyan és milyen deformáción mentek keresztül.

Maradjunk annyiban, hogy vigyázzon mindenki a környezetére. Legyen az világot megváltó vagy csak a legszűkebb közegét érintő kérdés. Nem tudhatjuk, hogy kinek mi a legfájóbb pontja. A Földnek bizonyára a környezetszennyezés. De ennek a nagy golyóbisnak van egy olyan előnye, hogy még jó néhányunkat túlél, akár vigyázunk rá, akár nem. A mi kis golyónknak viszont ugyanúgy szüksége van a védelemre. Főleg ha a földi életet vesszük is figyelembe, ugyanis „őt” sokkal rövidebb időtartamra méretezték.

Kép: Megbízható forrás, saját olló

üdv: Jumbóka a #Fejszelep, és a #BloggerKépző ajánlásával