2023. „Csak” pozitívan

Gondoltam, beköszönök az újévben. Csak, hogy számítsatok rám idén is! „Itt” nem lesz változás, és ezt mindenki értse úgy, ahogy akarja.

Nekem is volt olyan szakasza az életemnek, amikor hasznos volt a naptár módszer…, végül is fiú lett. De minden korszaknak meg vannak a jelentős dátumai. Most a legfontosabb, hogy elértük a 2023-at, így ezzel kell beérnünk.

Ha már lezártuk a 2022-es évet, „szinte” automatikus, hogy jöjjön a következő. Báááár a nagy naptárreformokon túl vagyunk, mai „modern” világunkban sose lehet tudni... Jön egy új ötlet „felelős” döntéshozóink fejében, és máris új időket élünk. Na, amíg eljutunk idáig, próbáljunk meg az "új év, új pozitív gondolatok" jegyében elindulni.

unicum2.jpg

Azon már meg sem lepődünk, hogy a bulvár viszi a prímet, az okok is „egyértelműek”, sajnos egyre több ember számára. Az „ápol s eltakar” projekt működik. Ezt belénk táplálták még kisiskolás korunkban, hiszen minden ünnepség végén elénekeltük a Szózat sorait. Akkor még nem gondoltuk, hogy ezzel a „mantrával” a mi szemünket akarták eltakarni, de ma már szembesülünk ezzel, csak ezt „takargatásnak” nevezzük. Milyen kedves szó, mintha csak a gyermekünket/unokánkat ápolgatnánk.

Nem cél tehát, hogy én is a bulvárral fogjam meg az olvasókat, de bizonyára mindenkinek feldobja valamelyik oldal, amit követ. Sőt azt is, hogy miként lehet átmenni negatívból pozitívba. Szakított Győzike lánya. De, hogy „a Virág" el ne hervadjon, (lásd a szegfű is mivé lett) öntözni kell. Apucit felvették a FIDESZ-be. Persze ok-okozati összefüggést ebben csak az lát, aki akar. Ha ezen múlna, hogy valakinek mi határozza meg a viszonyát a „narancsbirodalommal”, az is baj lenne. De, hogy ilyenkor többeknek fülébe cseng Geszti Péter „örökbecsű” mondata, az biztos:

„Ki a bolond, és ki a normális, a különbség néha minimális”.

Minap egy ismerősöm újból a felháborodását fejezte ki, hogy minek dob fel ilyen híreket az „ismert arcos könyv”. Háááát azért kedves ismerősök és kevésbé ismeretlenek, mert Te is, meg a többi „hozzád hasonló” is folyton rákattint. Ééééés, hogy megerősítselek a tudatlanságodban, az is ugyan olyan „egérműveletnek” számít, ha csak „diszlájkolod”, negatív kommentet írsz, vagy csak annyit „vakkantasz”, hogy nincs is TV-d. Utóbbinak meg egyébként sincs köze a fizikai valósághoz, mert „celebjeink” minden más eszközön „beköszönnek”.

Akkor is kellenek az örömködésre okot adó hozzáállások, ha mindennek megvannak a hátulütői. Igen, ezek olyan önmérsékletre (is) feljogosító dolgok. Saját példát hozok, hogy lássátok, hogy ezen a földön mozgok. (Bár a mai nap pozitívuma, hogy minden eddiginél több oxigént állítottak elő a Marson. Ugye volna tippunk, hogy kit küldenénk oda, hogy élvezhesse ennek előnyeit. Na az lenne csak a jó hír!). Szóval… Nekem csak január 9-től kell dolgozni. Hurrá, még egy hét punnyadás. (A home office ugye, – mint tudjuk – nem munka.) Igen ám, de azt is tudjuk, hogy én egy termelő vállalatnál dolgozom, ahol nem álhíreket gyártunk, hanem valódi – kézzel fogható – értékeket állítunk elő. Így marha jó, hogy fizetik a „semmittevést”, csak ettől nem vagyunk előrébb. Így döntsétek el, hogy szidjátok a főnökötöket vagy sem…

  1. hátrányait így is, úgyis megkapjuk. De várjuk a kihívásait, már csak azért is, hogy megoldjuk. Töltsük meg pozitívumokkal az évet!

Kép: A „pozitív” oldal segítségével

üdv: Jumbóka a #Fejszelep, és a #BloggerKépző ajánlásával