Elrajtolt a 2024-es év – némi hátrányból

Újév, új remények. De miben is reménykedünk?

Az ember mindig szebbre és jobbra vágyik, ez valahogy így is „normális”. Még „nagyjaink” is mindig azt mondják, ha nincs fejlődés, az egyenlő a visszalépéssel.

Olyan szempontból biztosan, hogy ha a többiek előrébb jutnak, akkor rossz látni, hogy elhúznak mellettünk. Ne aggódjatok „kedveskéim”. Senki nem fog leelőzni bennünket, már a románok is megtették. Jó-jó, a bolgárok még mögöttünk vannak, de a cikk megjelenéséig még akármi is lehet. Te jó ég, el se tudom képzelni, hogy ők most mit kívánhatnak. (Mekkora újévi jókívánság-cunami folyhat a balkánon: Előzzük meg a magyarokat…!)

 buek_2024.jpg

Na de lássuk, mire is számíthatunk! Vagy mit is kívánhatnánk? Csakis a biztosra lehet menni. Na, de mi az, ami biztos? 2024-ben választások leszek, legalább kettő. Önkormányzati és EU Parlamenti. Eddig, ami „majdnem” tuti. A kimenetele? Hááááát az is majdnem. Én úgy gondolom, ha a „fiatalok” ezt „elengedik”, olyan nagyot akkor sem bukhatnak. Túlzottan nagy energiát nem kell nekik belefektetni. (Mi is jobban járunk.) Elég lesz, ha csak a „szokásos” mértékben ijesztgetnek az ellenzék „hadvezéreivel”. Esetleg folytatják még az „idegenlégiósok” futtatását (Soros JR, Ursula – nem a Dr. Bubóból) és kész. A „másik” oldalnak van úgyis elég baja, legfeljebb a maradék szabadidejükben el lesznek a felsoroltak feldolgozásával is.

Így az „uralkodó osztály”-nak csak egy dolga marad. Grill partikat szervezni, azaz sütögetni a saját kis pecsenyéjüket. Ebben segítségükre lehet a kreativitásuk. Lényeg, hogy semmi olyat ne tervezzenek, ami kiszámítható. Erre ugyanis az ellenzék is fel tud készülni, a lakosságról nem is beszélve. Bőven elég, ha lefekvés előtt kitalálnak valamit, éjszaka megszavazzák, és kész. Igaz, erre még ők sem tudnak rágyúrni, de ha nem jön be, akkor van még rá éppen elég éjszaka, hogy módosítgassák. Sőt, 2024-ben eggyel több napunk is lesz, tehát estéből is lesz egy ráadás! Ha nem is örök élet, de egy bónusz nap biztosan.

Lesz még egy biztos pontunk. Pontosabban biztos, hogy nem lesz: EURO-nk. Tehát az árfolyamváltozásokkal tovább lehet játszadozni. Ami persze együtt jár az idegeinken való táncolással is. De ezzel legalább lesz egy kis kultúrprogram azoknak is, akik nem jutnak el valami kőszínházba. Persze, megint könnyen jár a szám, hiszen a Jézuska nekünk hozott két jegyet a szegedi szabadtérire. (Köszi!)

Igen, ez az, a kultúrába még lehet menekülni. Ott szárnyalhat leginkább szabadon a gondolat. Utána meg... persze, hogy levetíted a látottakat, hallottakat a hétköznapokra. Na, de a 2024-es esztendő értékelésével még ráérünk, pont egy évünk van rá. Hiszen majd nyugtával a napot, mind a 366-ot. (Hú, de kis lírai lett, akkor zárjuk is így.) Csapjunk is ennek véget, boldog 2024-et!

Kép: Saját

Üdv: Jumbóka a #Fejszelep, és a #BloggerKépző és az #Mbbkujratöltve ajánlásával.