Hegedűs a háztetőn… vagy egy dínó

Bármennyire is igyekszünk a „jövő” technológiáit bevonzani az otthonunkba, valahonnan mindig felsejlik a múlt.

Az emberiség hosszú-hosszú évezredekig a mennyekből várta a segítséget. Aztán a fejünk feletti világ fizikai megismerésével egy kicsit átalakultak a „nézeteink”. Mégis az ég felé fordítjuk a tekintetünket örömünkben, bánatunkban egyaránt.

teto_sarkannyal.jpg

Félreértés ne essék, nem szeretnék belekotyogni a hitvilággal, a Földön túli létezéssel kapcsolatos dolgokba. Cserébe én sem várok el különösebb „ellenszolgáltatásokat” azoktól a szakemberektől, akik ennek a területnek az értői. Persze azon „megmondóemberek” véleményét igyekszem háttérbe szorítani, akik nincsenek tisztában a két gondolkodás kapcsolódásának összefüggéseivel. Egy-két dolog azonban biztos. A pártpolitika, és az anyagiaskodás ilyen mértékű elhatalmasodására, nehéz lenne a bolygónkon kívüli ideológiát találni. Pedig hányan élnek ebből is…

Na, de mit látunk, ha felnézünk? Ha nagyon távolra tekintünk, akkor gyakorlatilag semmit. Legfeljebb néhány felhőt, meg napközben 1-2 égitestet. Azt tudjuk ezekről a „szerkezetek”-ről, hogy innen is kapunk hideget-meleget. Na, de ha leszáll az est, akkor már egy kicsit közelebb kerülünk a mai témánkhoz. Megcsillannak ugyanis olyan tárgyak, amelyeket már emberek küldtek fel azért, hogy onnan is bennünket szolgáljanak. Persze az, hogy egy száguldó Tesla mit keres ott, az más kérdés. A technikai fejlődés szimbóluma, vagy csak „egyszerű” polgárpukkasztás. A mai témánk, ennek e tárgy megalkotójának egy másik terméke.

Ha a szemünket egy kicsit lassabban emeljük fel, mint ahogy indulataink megkívánnák, akkor a háztetőkön is láthatunk ezt-azt. Feltűnhet egy macska is, amelynek a felmelegedéssel együtt egyre forróbb lesz a felület. De akár egy eltévedt hegedűsre is gondolhatnék. Egyre gyakrabban találkozhatunk a cserepek között kibúvó, a megszokott tányéros műholdvevők között egy másik formátumú „antennával”. Téglalap alakú, mint a napelem, de annál jóval kisebb. Bár – ára miatt – egyelőre még nem egy standard „cucc”, de gyakorlatilag bárki számára elérhető a „Starlink” projekt. Nekem még nincs, de már tudom, hogy mire kell odafigyelni, ha egyszer eljutok odáig, hogy legyen. A jótállási feltételekre! A magyar embernek persze ez „felesleges” hiszen mindent IS tud. Akkor nem is marad más hátra, legalább az érdekesség kedvéért lapozzunk bele! Amit látni benne, attól lehet dobni egy hátast. Mi következik ebből? Megint csak az az égbe merengő tekintet.

A jótállás nem terjed ki a következők miatti károkra:
- Villámcsapás, elektromosfeszültség-ingadozás, tűz, árvíz jégeső, szélvihar, földrengés, meteor, napvihar, dinoszauruszok és egyéb természeti csapások.

muholdvevo_starlink.jpg

Mire gondolhatunk ilyenkor? Az írás elkövetője ő maga is ilyen „hülye”, vagy csak a felhasználót nézi annak. (Mondjuk ez az ilyesfajta blogbejegyzések olvasóinak is feltűnhet. Mint már annyiszor utaltam is rá.) Persze „értelmes” felvetések, kérdések is felmerülhetnek. Különösen ajánlom a felsorolás végét!

  • Bizonyára van összefüggés (jogszabályi kötelezettségek miatt azzal, hogy macskát sem szabad a mikrohullámú sütőbe tenni. Nálunk sem „illik”, de az USA-ban ezt le is írják.
  • Az már nálunk is tény, hogy a vasalót is csak „normális” emberek” használhatják.
  • A fejlesztő már akkora nagy ember, hogy simán vicceskedhet még így is.
  • A technika fejlődésével, az emberi tudat is beszűkül. Mert elvileg már nem kell gondolkodni!
  • Az egyértelmű mindenkinek, hogy a politikusok utóbbira tudatosan építenek?

Ne feledjük el, hogy az „űrkorszakkal” már felnőtt 1-2 generáció, akiknek ez a „dínós” lehetőség teljesen életszerű. (Pl. a Jurassic Parkból. A moziban már annyiszor láttak ilyet, hogy szinte várják, mikor következik be.) Már amennyire hinni lehet a néhány 10 millió évvel ezelőtti „szemtanúknak”. Bár, ismerve a mai amerikai ifjúságot, simán benyalnák, ha a „cukrosbácsi” (bizonyos. M. Zuckerberg – a szerk.) készítene néhány kamuprofilt az „arcoskönyvében”, 1-2 bólogató őslénnyel. De akár előre is tekinthetünk, „jöjjön” mondjuk a Godzilla. Végül is az egykori Verne-olvasók nehezen képzelték maguk elé a tengeralattjárókat vagy a Holdutazást, és tessék…

Én azért azt javasolnám, hogy maradjunk a Földön. Éppen elég nekünk ezt feldolgozni, ami itt történik. Pont jó, ha csak az információ jön az „égből”.

Kép: Pixabay montázs„ érintett” jótállási papír.

Üdv: Jumbóka a #Fejszelep, és a #BloggerKépző és az #Mbbkujratöltve ajánlásával.