Idén sem ússzuk meg – NB1 - 2019/20

 

Soha nem jöhetett volna jobbkor a magyar bajnokság rajtja, mint a kissé hűvösebbre váltó időjárásba burkolt első augusztusi hétvégén. Kupacsapataink menetrendszerű bukása után végre hazaértünk. Az ismételten – és bizonyítottan – elherdált milliárdokra azonnal megtalálhattuk az igazolást. (Mármint, hogy mégse egészen így van ez.) Vezérünk „B” csapata ugyanis a fővárosban tett látogatása során legyőzte azt az Újpestet, amely éppen egy félidővel késte le az NB1 rajtját.saroslabda.jpg

Persze a 2016-os évzárón – véletlenül elkövetett – láthatóság szempontjából visszatértünk a gyökerekhez. (Na, jó ebből a szempontból nem ezekhez.) Továbbra sem „lehet” ugyanis megoldani, hogy ezt a néhány meccset, amelyekből a „legmagasabb” színvonalú hazai labdakergetés áll, olyan időpontokban rendezzék, hogy mindenki élőben láthassa a kedvenc csapatát. Az persze csak véletlen egybeesés, hogy az – akkori – egyik szenvedő fél éppen az Újpest, a másik pedig a „nagy testvér” a Videoton volt. A dolog pikantériája, hogy a lilák egy másik nagy múltú csapat, a Vasas otthonában léptek fel, majd estek le. Nem is olyan régen volt az ő saját stadionjuk (újra) avatója is, de most megint nem használható, hiszen kimaradt belőle a locsoló… (Jól van na, annyi pénzért már nem fért bele.) Az már más kérdés, hogy a nagy elődök, e nélkül is bajnokok lettek „néhányszor”. Na, azóta se… A nézői megpróbáltatásokról most ne beszéljünk, hiszen éppen pozitív megközelítésben vagyunk. (Legalábbis addig, amíg a „normális” bajnokságok nem kezdődnek el.) Az első forduló után azért még tartson ki a lendület, még ha sejtjük is, hogy mi lesz a folytatás.

Szó, ami szó, gondot jelentett volna átrendezni a bajnoki mérkőzések naptárát, de a kiesett csapatok ezt is megoldották. Így ugyanis a nem létező nagy meccsterhelés miatt nem kell naptárreformot végrehajtani. Nem vagyok egy nagy Ferencváros „fan” rajongó, de Isten látja lelkemet, – mint egyetlen állva maradt magyar klubnak, – nekik azért szorítok. (És még csak meg sem jegyzem, hogy sajnos lehet, hogy nem sokáig.) Ezt az egy feladatot talán még a „királyi” televízió is meg tudja oldani, hogy a túlzsúfolt programjai közé beleerőszakolja a mérkőzéseiket.

kép: pixabay