Új kávéház nyílik Pesten!

Annyi jelzőt „elfogyasztottunk” már gyönyörű fővárosunkra. Miért ne lehetne a társasági élet Mekkája… akarom mondani „mokkája"?

Még mielőtt valaki az egyik legnagyobb internetes „kereső motort” kezdené használni, picit türelemre inteném. Egyelőre virtuálisnak tűnik a dolog. De ha bejön az ötlet, nem tartom kizártnak, hogy valaki ebbe is belevágjon. (Még akkor is, ha enyém az ötlet: „stipi-stopi”!) Van az a közeg, ahol még támogatottságot is kapna. Akár a legmagasabb körökből.

 kaveszunet.jpg

Már megint egy kis magyarázkodással kell kezdenem. Hiszen nem szeretném a gasztro-bloggerek kenyerét elvenni. Bár lehet, hogy a kávézással (vagy úgy egyébként az italfogyasztással) másik „szakma” foglalkozik, nekem ez egyelőre egyre megy. Ahol inni lehet, ott általában enni is… vagy legalábbis nasizni. Bár az is igaz, hogy ez nem feltétlenül van így. A fordítottja már sűrűbben előfordul. Tisztára mint a Parlament, nem?

Újabb „örök időkre” szóló szöveges és képi feldolgozású mémgyárat indított el OV brüsszeli kávészünete. Még örüljünk, hogy nem lesz drágább a kávé. (Legalábbis nem ettől.) Még az kellett volna, hogy a manneken pis is beszálljon a „siker”-történetbe. De szerintem ehhez nem adta volna a nevét. Viszont itt jöhet el a marketing szakemberek nagy pillanata. Egy ilyen drága kávét sok mindenre fel lehetne használni.

Itt van pl. a február első hétfőjére összehívott rendkívüli parlamenti ülés. Ennek gyakorlatilag egyetlen témája lenne. Svédország NATO csatlakozásának elfogadása – utolsóként. Az már önmagában is „történelmi” tény lenne, hogy az ország kettes számú „bajuszából” első számúvá előlépett közjogi méltóságának, személyében „házmesterének”, muszáj volt összehívni a „lakógyűlést”. Igen ám, de a legnagyobb népességet számláló alakulatnak mégiscsak ki kellene találni valamit, hogy ne szavazhassák meg azt, amire a többi tagállam vár. Erre ugye több lehetőség is kínálkozik. Elmennek, de a „gazdájuk” példáját követve „kivonulnak”. De ez azért elég „vicces” lenne, hogy ők maguk távoznak egy általuk működtetett rendszerből. Így most annak a legnagyobb a valószínűsége, hogy el sem mennek. De hol töltsék addig a munkaidejüket „szegények”? A parlamenti büfé mégsem jó, mert az túl közel van a tűzhöz.

A legjobb lenne egy önálló „műintézmény”, ami a „jó példát” követve akár többször is használható. Mekkora ötlet! A TV-ben (amit ugye senki nem néz) adott filmeket időnként megszakítják reklámokkal. Ezt a „stand-up” műfaja már régen megfordította úgy, hogy a reklámfolyamot szakítják meg némi filmrészlettel. Éppen itt lenne az ideje, hogy a legfőbb törvényalkotás műhelyét is fordított szerepre kárhoztassák. A kávézást időnként megszakíthatnák egy kis „gombnyomkodással”.

Mondjuk, utóbbinak van egy alapvető feltétele. Jelen kell(ene) lenni! De most Ti is kipróbálhatjátok, milyen is a gombot nyomkodni. Szavazzatok!

Kép: Pixabay

Üdv: Jumbóka a #Fejszelep, és a #BloggerKépző és az #Mbbkujratöltve ajánlásával.

Az Index címlapjáról már egy ideje eltűnt a „közélet”-re mutató link. Pedig érdemes az ott megjelölt írásokból is válogatni. Segítségül itt a kapcsolat!