A sajtófőnök füllentése OV egészségéről

Orbán Viktor egy kicsit megfázott. Nem rá, (még legalábbis) hanem meg. De még ezt sem sikerült „normálisan” tisztázni. Sőt!

Ebben a bejegyzésben az lesz a kihívás (számomra) hogy a sok gyógyszer reklám megidézése miatt ne tűnjön fizetett hirdetésnek. Íme, a recept.

Eltelt már néhány nap a „zalaegerszegi” beszéd óta. Remélem, jobban van a kormányfő. Ezt őszintén kívántam az aktuális bejegyzésem végén. Miért beteg volt? – tehetik fel a kérdést. Igen, láthatta mindenki a közvetítésben. De nem volt beteg! Ezt meg ki mondta? „A” Havasi Bertalan: „A miniszterelnöknek kutya baja.” Ja, akkor az biztos úgy volt! Ezzel meg is érkeztünk az aktuális témánkhoz.

Éppen a fentebb linkelt bejegyzésben írtam arról, hogy amit ország-világ lát, hall, azt nem lehet elferdíteni, megmagyarázni. DE!

kohoges.jpg

Mi még úgy tanultuk – igaz annak már sok évtizede – hogy nem szabad hazudni. Meg persze hazugsággal megvádolni sem illő senkit. (Főleg bizonyítékok hiányában.) Mivel én nem tudhatom, hogy mi számít annak, maradjunk a „füllentés” kategóriánál. „Hülye” szóviccet használva a „fül” lehet, hogy nem hiteles, sőt lehet áthallásos. (Mint ahogy a szél is fújt, mégsem beszélünk szellentésről.) Bár a sajtófőnök lehet, hogy éppen tüsszentett minden olyan alkalommal, amikor Orbán Viktor köhintett, így az arcát is pont akkor temette a zsebkendőjébe, amikor a miniszterelnök elfordult a mikrofontól és a kamerától. Hiába no, azért alkotnak ilyen jó párost, mert ennyire egy ritmusban működnek. Megint velünk van a baj, akik nem egy hullámhosszon vagyunk – velük.

„Köhöm, köhöm, ühh, ühh! Köhöm, köhöm, ühh, ühh!” Így szakította meg a beszédét többször is a Miniszterelnök. De ez miért lenne baj? (Már azon kívül, hogy senki nem szereti, ha beteg.) Sőt! Mi sem szeretnénk, ha bármi baja esne. Ugyanis nem nagyon lenne, aki a helyébe léphetne. (Sem kormány-, sem ellenzéki oldalon!) Ő ennek ellenére vállalta a „fellépést” ha nehézségek árán is.

Nagymama a fotelben köt (és köhint kettőt, egy férfi paprikát darabol kettőt koppintva.) Lány telefonja kettőt csippant, mire a gazdája kettőt köhint. „Paxi...sol tabletta. Hogy ne a hurutos köhögés adja a napi ritmust.” (Meg van a link is, de nem szabad ide tenni.) Ugye mindenki ismeri a hirdetést? Függetlenül attól, hogy reklámmentesen nézi a „Netfl…x”-et.

De, hogy ez még egy gyereknek is feltűnik! Ugye-ugye! Miért nem szed „Robi…szin-t”? – kérdezte egy ismerősöm kisiskolás gyereke, megsajnálva a „szónokot”. Apa meg majdnem dobott egy hátast, úgy röhögött. (Mondjuk ahhoz is kell egyfajta „perverzió”, hogy az ember élőben nézzen meg egy ilyen „műsort”. De, hogy a gyereket is oda ültesse maga mellé…)

Meg van ez a reklám is? Anyu, ha valaki tüsszent azt mondjuk egészségedre? Igen. És ha valaki köhög, akkor mit kell mondani? „Robi….szin”!. Erre apa hazajön, köhög, és a kislány kapásból vágja a „varázsszót.” (Szintén rá lehet keresni az ismert videó megosztón.)

Sokféle olvasata lehet a sajtófőnök kijelentésének. Pl. a Miniszterelnök sérthetetlen, még a betegségeknek is ellenáll. Vagy: Árt a méltóságának a betegség. Nem ragozom tovább, mert nem azt akarom szajkózni, hogy a butaságok terén mennyire kreatív vagyok. A „főnök” meg nem szorul védelemre, körülveszi épp elég „TEK-nős”.

Ugye a végén nem lepődünk meg, ha megint jön egy „reklám”. Az eredeti story itt is gyógyszeres, de én inkább a „füllentés” okára kérdeznék rá „Flu…cil” Ábel nyomán: „De miért?” (Akinek van „kedve” erre is rákereshet a név alapján.) Ha meg nincs, akkor aludjon egy jót! – altatóval, vagy anélkül.

Kép: Pixabay

üdv: Jumbóka a #Fejszelep, és a #BloggerKépző ajánlásával