Viktor és Géza is döntött – Hajrá lilák!

Mindenki visszatérhetett a kispadra, kezdődhet a meccs!

Ha valaki színt vall, – mint most szó szerint is – az általában nem túl népszerű dolog, bár egyes helyzetek azért bulvárosak. Főleg, hogy a nagy rivális zöldek tábora sokkal nagyobb. Most természetesen nem a környezetvédőkre gondolok, bár ott is inkább a „hangemberek” vannak túlsúlyban.

Ha valaki blogot ír, akkor azért benne vannak a pakliban az őszinte kinyilatkoztatások. Ennél csak a kommentek azok, amelyek mélyebbről valók. Meg persze a lelátókról „beszűrődő” hangok, ha már ebben a bejegyzésben a fociról is szó lesz. Sosem voltam egy szélsőséges szurkoló, de azt tudni vélték az ismerőseim, hogy az Újpestnek drukkoltam világ életemben. Az más kérdés, hogy kecskemétiként figyelemmel kísérem a helyi focit. Így egyértelmű, hogy a hazai lilák most elsőbbséget élveznek. Még akkor is, ha az elmúlt bajnokság „csodája” után, most a középmezőny a realitás.

klublogok.jpg

Kétségtelen, hogy a Ferencvárosnak is egyszerűbb dolga lenne, ha fizikailag is csak egyetlen csapat volna az NB1-ben. De így, hogy mindenben elsőbbséget élveznek, (pénzben, paripában, fegyverben) nem is értem, miért zavarja őket a másik 11. Legalább most van összehasonlítási lehetőségük abban, hogy hogyan ítélik meg (pontosabbal el) a „bebűnözött” edzőket. Sztankovicsot és Mészölyt, pontosabban a rájuk kirótt fenyítéseket. Ráadásul úgy, hogy a Fradi edzőjének büntetése csak a kupameccsekre vonatkozik, míg az Újpest szakvezetőjének eltiltása a bajnokikra is. Pedig a tetteik aligha állíthatók párhuzamba a versenysorozat jellegére.

Na, de térjünk vissza Újpestre, hiszen ennek a fordulónak akkor is a „kirakatcsapata”, amikor még csak az ő meccsük ért véget. Hiszen Mészöly Géza ismét padozott. Ami egy vezetőedzőnél ugye pozitív hír, nem úgy, mint egy játékosnál, aki száműzöttként éli meg az ilyen jelzővel illetett helyzetet. Ha már ott lehetett a pálya szélén, rögtön a kezdőbe is jelölte Ambrose-t. Aki ezt 10 perc után góllal hálálta meg. Kíváncsi lennék, a „fekete fenekű” edzőre, hogyan dicsérte meg játékosát, aki ugye köztudottan nem európai születésű.

De a legnagyobb döntés még a meccs előtt született, ráadásul nem is akárhonnan érkezett! Még mondja valaki, (főleg Újpesten) hogy nem jó dolog az, hogy Orbán Viktor szíve csücske a foci. Főleg neki, akinek olyan nagy szíve van, rengeteg elágazással, hogy még a „Dózsa” is belefér. Ugyanis az MLSZ fegyelmi bizottságának (első) döntése után a „mi Gézánkat” 3 hónapra eltiltották, ebből kettőt felfüggesztve. Ezt a döntést még a „doktorminiszterelnőkúr” is nehezményezte, és ráadásul hangot is adott neki. „Kis” gondolkodás után mit tehetett a „testület”? Újra összeült, és – gyakorlatilag – hozott egy politikai döntést. 5 meccses eltiltás, 3 felfüggesztve, a kettőt meg már úgyis letöltötte az „elítélt”. Még mondja valaki, hogy nem mindenben Orbán dönt. Most szégyellje magát, aki ebben az összefüggésben a pedofilbotrány kezelésére, ezzel párhuzamosan a (volt) köztársasági elnökre gondol.

De ezzel nincs vége, hiszen az MLSZ döntésének indokolása viszi el pálmát. Bár ez a döntéshez képest tényleg csak mellékszál. Ebben természetesen a magyar nyelv szépsége az, ami irigylésre méltó, és ezért is érdemes blogot írni vagy olvasni. A lényeg ugyanis, hogy Géza megjegyzése nem volt rasszista, csak hátrányos megkülönböztetést alkalmazott. Hogyan kérem? A rasszizmus nem valamiféle hátrányos megkülönböztetés a bőrszínre, származásra, vagy hagy ne soroljam még mire…?

Tehát ekkora zöld és lila – na meg kétségtelenül egy kis narancs – szín kavalkád után: hajrá lilák! Igen, ahogy említettem a KTE is lila-fehér, ezért a többes szám.

Kép: Montázs, a klubok honlapjáról, és a Pixabay-ről

Üdv: Jumbóka a #Fejszelep, és a #BloggerKépző és az #Mbbkujratöltve ajánlásával.