Pókinvázió

„Háló”-zat építés tökből, avagy megesznek bennünket a beáramló hagyományok.

Egyre többen „békélnek” meg a külföldről beszivárgó „szokásokkal”. (Halloween, Valentin nap, hálaadás.) Hiszen a világ színesedésével, a népek „vándorlásával” az egyes ünnepek is átlépik a határokat. Ezeket lehet tudomásul venni, átértelmezni, de mindenféleképpen együtt kell velük élni. (Nyilván egy-egy szélsőséget figyelmen kívül hagyva.)

pok2.jpg

Ezeknek a neves napoknak mindig van egy vagy több szimbóluma. Ez aztán közelről vagy távolról, de mindenkinek a fejében elhelyezi az eseményt. A halloween szót meghallva egy dolog mindenkinek gyorsan a sor elejére áll. Ez természetesen a tök. Persze, hogy ne legyen olyan unalmas a faragás, érdemes újra és újra átértelmezni a kreativitást. A családunk hála az égnek tele van Isten adta tehetségekkel, így bárkivel is kerülünk kapcsolatba, mindig megmutatkozik valakinek a „műve”.

pok1.jpg

A tárgyiasított alkotások mellett persze vannak élőlények is. Annál is inkább, mert a szellemvilág „ünnepén” is kell, hogy legyen valami „jószág”. Ilyenkor persze, hogy előtérbe kerülnek a nem kifejezetten házi kedvencek. Lehetne a denevér is, (elég ronda hozzá) de „Ő” egy másik időpontra időzítette a látogatást. Így lett az idei év „kedvence” a pók. No, ehhez azért az is kellett, hogy legyen a családban egy kiskorú „bogár”-szakértő. Na, meg persze, hogy a környezete is megengedőbb legyen ebben az időszakban, hiszen a „meglepetést” másnak is el kell viselni.

A nagyok meg majd leöblítik a félelműket egy-egy sörrel, még akkor is, ha ezt ilyenkor már nem ingyen mérik.

Kép: Saját – mármint a fotó

üdv: Jumbóka a #Fejszelep, és a #BloggerKépző és az #Mbbkujratöltve ajánlásával